Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Breaking News: Ross weg als voorzitter De Graafschap

Breaking News: Ross weg als voorzitter De Graafschap

Clémence Ross vertrekt per direct als voorzitter van De Graafschap. Dat maakt de Achterhoekse club woensdagmiddag bekend. Spreekkoren en persoonlijke aantijgingen zijn de oorzaak van haar besluit.

Ross ligt al weken onder vuur bij een groot deel van de fanatieke aanhang. De voorzitter kreeg ook dinsdagavond in het bekerduel met Go Ahead Eagles weer kwetsende spreekkoren naar het hoofd geslingerd. De fans vinden dat ze niet de juiste voorzitter is voor de club. Ze verwijten Ross onder meer dat ze geen boegbeeld is van De Graafschap en dat ze net als de rest van het bestuur te veel beleidsfouten heeft gemaakt.

"Ik wijk niet, maar als ik er fysiek last van krijg of word bedreigd, ben ik weg", reageerde Ross vorige week in een telefonische reactie. "Het is heel pijnlijk en ik slaap slecht. Maar wat lost het op als ik vertrek", vroeg ze zich toen af.

In een persbericht van De Graafschap geeft Ross woensdag aan het besluit te hebben genomen omdat de negatieve situatie rondom de club en haar persoon van zeer grote invloed is op haar gevoel en functioneren. Onder andere persoonlijke aantijgingen en kwetsende spreekkoren hebben haar zeer diep geraakt.

Clémence Ross benadrukt het feit dat ze deze beslissing als "uitermate pijnlijk" ervaart. Dit omdat zij volledig achter het gezamenlijke beleid van de club staat en vertrouwen heeft in de ingeslagen weg.

Woensdagmiddag heeft Ross zelf het kantoorpersoneel, de selectie en de staf van De Graafschap op de hoogte gebracht. In een indrukwekkend betoog stak zij de spelers nog een hart onder riem. "Blijf in jezelf geloven en zorg dat jullie gezamenlijk het tij keren op het veld. Ik heb er vertrouwen in dat dit lukt".

Biografie Clémence Ross
Ross werd op 1 juli 2010 voorzitter van De Graafschap, als opvolger van Sietze Veen. Ze werd daarmee de eerste vrouwelijke voorzitter van een eredivisieclub. Zij was al voorzitter van het Vrouwenvoetbal in de Eredivisie.

Staatssecretaris Sport
De op 27 augustus 1957 in Delft geboren Ross was van 22 juli 2002 tot en met 22 februari 2007 staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Balkenende I. In het kabinet Balkenende II was ze opnieuw staatssecretaris op dit departement. Daarvoor was ze van 1998 tot 2002 Kamerlid voor het CDA.

In 2006 maakte Ross bekend de politiek te verlaten. Ze stelde zich geen kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2006.

Directeur NISB
Sinds april 2007 is Ross directeur van het Nederlandse Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) in Ede. Ook was ze voorzitter van de Stichting Wereldkampioenschap wielrennen 2012.

Ross bekleedde diverse maatschappelijke functies, onder meer bij de Iselinge Educatieve Faculteit in Doetinchem, het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem, de Rabobank in Gendringen, het sociaal-economisch overleg Oost-Gelderland en de Katholieke Raad voor Kerk en Samenleving.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X