Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap door het oog van de naald: 2-3

De Graafschap door het oog van de naald: 2-3

De Graafschap heeft vrijdagavond het uitduel tegen SC Veendam met 2-3 gewonnen. Invaller Ted van de Pavert knikte in de slotfase de winnende treffer binnen.

De Graafschap begon de eerste wedstrijd van de tweede periode met Van der Meulen in de basis. De centrale verdediger keerde terug na een schorsing.

Het was de thuisclub dat van meet af aan het heft in handen nam. De Noordelingen combineerden er lustig op los en waren vooral via de vleugels gevaarlijk. Toch was het De Graafschap dat na vijftien minuten spelen de voorsprong nam. De eerste de beste aanval was direct raak. El Hassnaoui rondde een mooie aanval na aangeven van Vincken af: 0-1. De Achterhoekers kregen hierna nog enkele kleine mogelijkheden maar zagen al snel dat Veendam de controle over de wedstrijd weer overnam. De thuisclub speelde fris verzorgd voetbal maar wist amper gevaarlijk te worden.

Al snel na rust was het weer raak voor De Graafschap. De Achterhoekers hadden over effectiviteit niets te klagen want het was de tweede aanval die door Anco Jansen werd afgerond. De aanvaller die niet in de wedstrijd zat scoorde na een prima combinatie met El Hassnaoui: 0-2. De Graafschap was het eerste kwartier heer en meester op het veld maar kende net als vaker dit seizoen hierna een mindere periode. Binnen acht minuten leken De Achterhoekers een zekere overwinning weg te geven. De aansluitingstreffer kwam op naam van Vakalopoulos. De aanvaller schoot raak na een pass van Lambooij. De Graafschap zag er verdedigend zeer slecht uit bij dit doelpunt. Even later was het Hutten die vanaf links in de verre hoek raak schoot: 2-2.

De Graafschap toonde veerkracht door in de slotfase toch de volle buit mee naar huis te nemen. Invaller Ted van de Pavert die net voor Van Kouwen binnen de lijnen was gekomen knikte een corner van invaller Breinburg achter doelman Timmermans: 2-3

Karakteristiek, vrijdag 19 oktober 2012

SC Veendam - De Graafschap 2-3 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Soufian El Hassnaoui (16), Anco Jansen (51), 1-2, Vakalopoulos (61), 2-2, Hutten (72), 2-3, Ted van de Pavert (81)

Arbiter: Dieperink
Toeschouwers: 3.847

Geel De Graafschap: -
Geel SC Veendam: -

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Frank van Kouwen (81. Ted van de Pavert), Timothy van der Meulen, Milan Massop, Rogier Meijer, Soufian El Hassnaoui, Adil Auassar (78. Gregor Breinburg), Tim Vincken (81. Jordan Garcia-Calvete), Harrie Gommans, Anco Jansen.

SC Veendam: Timmermans, Vakalopoulos, Wagenaar, Pedro, Apau, Lambooij (87. Menting), Deul (76. Opoku), Overtoon, Rozema, Hutten, Schmeltz

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X