Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Graafschap piepend en krakend ronde verder: 2-3

Graafschap piepend en krakend ronde verder: 2-3

De Graafschap heeft zich geplaatst voor de volgende ronde in de strijd om de KNVB beker. De Achterhoekers wonnen met grote moeite van hoofdklasser Sparta Nijkerk (2-3). Voor De Graafschap was het de eerste winst sinds 10 augustus.

Trainer Pieter Huistra dubde lang over zijn basiself en besloot deze flink op de schop te gooien. Zo startte Lazic, Van Kouwen, Hulst, en Anco Jansen weer eens.

In Nijkerk hadden de Superboeren de eerste twintig minuten een overwicht en kreeg het, zonder te imponeren, toch de nodige kansen, maar deze waren niet aan Harrie Gommens en met name Santy Hulst besteed.

De goed georganiseerd spelende thuisclub deelde enkele serieuze speldenprikken uit en daarbij kwam de kwetsbaarheid van de Doetinchemse achterhoede weer aan het licht. Gaandeweg de eerste helft ontstond er meer evenwicht op Sportpark De Ebbenhorst, waar voor rust niet meer werd gescoord.

Dit veranderde snel na de rust. Na een individuele actie van Anco Jansen gaf Harrie Gommans het finale zetje: 0-1. Lang stond deze tussenstand niet op het bord want Buijtenhuis benutte een penalty: 1-1.

Zo kreeg het weinige vertrouwen bij De Graafschap opnieuw een knauw, maar volgde snel een marge van twee doelpunten. Eerst werkte Gommans een fraaie voorzet van Vincken binnen: 1-2. Kort daarop gevolgd door een benutte strafschop van Anco Jansen (na hands).

Maar opvallend genoeg gaf deze voorsprong De Graafschap niet de rust om verder uit te lopen op het kunstgras in Nijkerk. De thuisploeg kwam zelfs terug in het duel toen Davids wel raad wist met een geboden kans door de defensie van de bezoekers: 2-3. In de hectische slotfase kon het nog alle kanten op. De amateurs doken nog gevaarlijk op voor doelman Terol en aan de overkant miste de ingevallen El Hassnaoui voor open doel.

De Graafschap hield stand en trok de winst over de streep. Maar deze wedstrijd liet ook weer zien dat de ploeg er nog lang niet is.

Karakteristiek, dinsdag 25 september 2012, Tweede ronde KNVB-beker

Sparta Nijkerk (ama) - De Graafschap* 2-3 (0-0)
Scoreverloop:
0-1, Harrie Gommans (50), 1-1, Buijtenhuis (57/penalty), 1-2, Harrie Gommans (67), 1-3, Anco Jansen (70/penalty), 2-3, Davids (86)

* De Graafschap naar de volgende ronde

Arbiter: Wegereef
Toeschouwers: 2.000

Geel De Graafschap: -
Geel Sparta Nijkerk: -

De Graafschap:
Joost Terol, Vlatko Lazic, Frank van Kouwen (75. Robin Pröpper), Ted van de Pavert, Milan Massop, Santy Hulst (69. Soufian El Hassnaoui), Karim Tarfi, Adil Auassar (84. Gregor Breinburg), Tim Vincken, Harrie Gommans, Anco Jansen

Sparta Nijkerk: Rijnvis, Amende, Rademaker, Krux, Te Velthuis, Vossebelt (73. Tervoert), Buijtenhuis, Cornelisz (80. Hamstra), Davids, Muller, Tissoudali (80. Fredriksen)

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X