Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Sanderink weer kritisch op De Graafschap

Sanderink weer kritisch op De Graafschap

Gerard Sanderink heeft zich weer eens kritisch uitgelaten over voetbalclub De Graafschap. De al jaren zeer succesvolle ondernemer, die eigenaar en directeur is van de concerns Centric, Oranjewoud en Strukton, zit sinds kort in de Raad van Commissarissen van De Graafschap.De sportieve start van de Superboeren, vorig jaar nog actief in de eredivisie, is teleurstellend. De Doetinchemse club staat dertiende in de Jupiler League met vijf punten. De Graafschap verloor al twee maal en speelde vorige week thuis met 1-1 gelijk tegen MVV.

Geen wilskracht en vertrouwen

"Ik ben ontzettend geschrokken van het spel dat ik zag. Er is geen wilskracht en geen vertrouwen. Spelers zitten niet goed in hun vel. Het is ver onder de maat en het niveau van wat ze werkelijk kunnen", stelt de Tukker onomwonden vast.Toch wil Sanderink trainer Pieter Huistra wel de tijd geven. "Je moet hem een half jaar de tijd gunnen en kijken of er progressie in zit. Misschien moet je wat aanwijzingen geven. We moeten nu geen gekke dingen doen, maar de rust bewaren. Het is nog te vroeg. Kijk bijvoorbeeld naar Ron Jans bij Heerenveen en wat daar later gebeurde. Het is helaas wel zo dat als je nu nog bovenin wil komen, dat heel lastig wordt."

Gevoelig voor kritiek

Sanderink werd deze zomer gevraagd om zitting te nemen in het bestuur om zo De Graafschap met onder meer zijn financiele en organisatorische kennis te helpen. Twee jaar geleden was hij nog shirtsponsor. De excentrieke Twent uitte destijds pittige kritiek op de organisatie van de club. Ook vond hij dat voormalig technisch directeur Leen Looyen zo snel mogelijk moest vertrekken. Dat gebeurde uiteindelijk een jaar later ook. Op organisatorisch vlak is er volgens Sanderink echter nog niet zo veel veranderd. "Dat komt er nog niet uit. Ze zijn heel gevoelig voor kritiek."

Stabiele eredivisieclub

Sanderink zegt dat hij geen invloed wil binnen de club en dat zijn rol (nog) klein is. "Mijn inzet is nog te beperkt. Natuurlijk wil ik dat De Graafschap een stabiele eredivisieclub wordt. Het is helaas nog niet gelukt. Maar als ik ergens voor ga, moet het ook gebeuren. Ik heb een winnaarsmentaliteit. Nu ben ik nog te druk met mijn bedrijven. Het is alle zeilen bijzetten. Ik draag een verantwoordelijkheid voor 15 duizend mensen. Misschien dat ik later wat meer tijd heb en dan kan helpen om meer richting te geven aan de club." Het bestuurslid verzorgde donderdagavond voor enkele honderden sponsors van De Graafschap een presentatie in het fraaie restaurant Villa Ruimzicht in Doetinchem. Sanderink, die in het verleden al drie maal shirt- en hoofdsponsor was bij De Graafschap, verhaalde uitgebreid over zijn eigen loopbaan en vertelde hoe hij succesvol werd als ondernemer.   

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)