Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap zakt weg na nieuw verlies (2-1)

De Graafschap zakt weg na nieuw verlies (2-1)

De Graafschap kreeg op bezoek bij AGOVV de tweede nederlaag op rij te slikken. Op Berg en Bos werd het 2-1. Met dit resultaat liet trainer Ulderink zijn voormalige ploeg verder wegzakken op de ranglijst.

De Doetinchemse club trad in Apeldoorn nog aan zonder de recente aanwinsten Gommans en Auassar Ted van de Pavert verscheen wel aan de aftrap. Hij nam de vrijgekomen plaats van de geschorste Meijer in en vormde zo met Robin Pröpper het hart van de defensie.

Trainer Huistra zag zijn ploeg nog aardig starten en dat leidde binnen twintig minuten tot een voorsprong. Na een fout van doelman Hengelman werd Soufian El Hassnaoui een niet te missen intikker gegund: 0-1. Tot op dat moment had De Graafschap nog weinig te vrezen van de opponent, die met te veel ontzag voor de bezoekers leek te spelen.

Na de treffer kwamen ‘De Blauwen’ meer in het spel. Doelman Terel maakte een kopbal van Schulmeister onschadelijk en zag ex-Graafschapper Kaak een kans missen. Rust: 0-1.

Koud in de tweede helft had De Graafschap het duel in het slot kunnen gooien, El Hassnaoui verscheen alleen voor het doel, maar bleek ditmaal niet de ‘killer’. In de tegenaanval kwam de thuisclub zelfs langszij. Godee was de aangever voor de 1-1 van Schulmeister.

AGOVV rook bloed en gooide meer fysiek in het spel. Hier hadden de Superboeren de nodige moeite mee en kwam niet met een passend antwoord. Na een klein uur waren de Achterhoekers wel dichtbij de 1-2. Ted van de Pavert knikte de bal op de lat uit een corner van Anco Jansen. Weer een misser met gevolgen, zo bleek even later. Middenvelder Klos bracht AGOVV aan de leiding: 2-1.

In de resterende tijd zette De Graafschap nadrukkelijk aan, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Daarvoor was het te gehaast en te slordig. Het bleef bij 2-1 en stapte De Graafschap weer zonder overwinning van het veld in Apeldoorn. Het betekende voor AGOVV juist de eerste zege van het seizoen. Een waarvan Andries Ulderink zeker van zal genieten.

Voor De Graafschap geeft deze nederlaag, vroeg in het seizoen al, stof tot nadenken.

Karakteristiek, vrijdag 31 augustus 2012

AGOVV Apeldoorn - De Graafschap 2-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Soufian El Hassnaoui (19). 1-1, Schulmeister (48), 2-1, Klos (64)

Arbiter: Honig
Toeschouwers: 2.539

Geel De Graafschap: Tim Vincken, Karim Tarfi
Geel AGOVV Apeldoorn: Fischer, Pinarci

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Vlatko Lazic (78. Gregor Breinburg), Jordan Garcia-Calvete (67. Piotr Parzyszek), Frank van Kouwen, Karim Tarfi, Tim Vincken, Soufian El Hassnaoui, Anco Jansen (72. Caner Cavlan)

AGOVV Apeldoorn: Hengelman, Evers, Tissingh, Fischer, Cruz Vicente, Klos, Kaak, Pinarci, Bakx, Schulmeister (82. Kortzorg), Godee

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X