Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap lijdt zware thuisnederlaag (2-5)

De Graafschap lijdt zware thuisnederlaag (2-5)

De Graafschap beleefde een zware avond op eigen veld tegen Helmond Sport verloor de Doetinchemse club ruim. Mede door een hattrick van Emrullah Güvenç werd het 2-5. Het werd nog maar eens bevestigd dat De Graafschap nog lang niet is waar het zo graag wil zijn.

Trainer Pieter Huistra liet Robin Pröpper in de basis starten. De verdediger was de vervanger van de geschorste Van der Meulen. Daarnaast speelde Vincken voor de geblesseerde Hulst.

De thuisclub begon meteen dreigend toen El Hassnaoui door Vincken werd vrijgespeeld. De Marokkaanse aanvaller wilde het vervolgens te mooi doen. De Superboeren namen wel verdiend de leiding. Pröpper was de maker van de treffer na een vrije trap van Anco Jansen. De thuisclub drukte hierna niet door.en Stachnik, Güvenc en Brouwers misten kansen op de 1-1. Maar kort voor de rust viel deze toch. Doelman Terol greep maar half in en voormalig Lommel-spits Brouwers tekende voor de 1-1.

Na de pauze volgde snel een hernieuwde voorsprong voor de Achterhoekers. Tim Vincken ronde met een gedecideerd schot af (2-1), al werd een handsbal van Pröpper eerder in de aanval niet gezien door arbiter Braamhaar.

Voor de ploeg van Pieter Huistra leek er niets aan de hand. Maar dat veranderde compleet in amper vijf minuten. Naïef verdedigen leidde de 2-2 in van Güvenc. Vervolgens ontving Rogier Meijer zijn tweede prent en kon vertrekken. Aansluitend zette Güvenc zijn ploeg op voorsprong: 2-3.

De Graafschap zocht nog wel naar de gelijkmaker, maar kon de Brabantse defensie niet in de problemen brengen. hiervoor ontbrak het vernuft en werden er te weinig duels gewonnen. Helmond Sport wist zich in de slotfase wel raad met de geboden ruimte: Güvenc (zijn derde) en Brouwers (zijn tweede) legden de eindstand vast: 2-5.

Karakteristiek, vrijdag 24 augustus 2012

De Graafschap - Helmond Sport 2-5 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, Robin Pröpper (23), 1-1, Brouwers (45), 2-1, Tim Vincken (54), 2-2, Güvenc (57), 2-3, Güvenc (61), 2-4, Güvenc (80), 2-5, Brouwers (89)

Arbiter: Braamhaar
Toeschouwers: 7.540

Geel De Graafschap: -
Geel Helmond Sport: Justiana, Quekel 

Rood De Graafschap: Rogier Meijer (2x geel, 60)

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Frank van Kouwen, Robin Pröpper, Vlatko Lazic, Jordan Garcia-Calvete (52. Gregor Breinburg), Rogier Meijer, Karim Tarfi (77. Piotr Parzyszek), Tim Vincken (81. Jeroen Drost), Soufian El Hassnaoui, Anco Jansen.

Helmond Sport: Van der Steen, Siers, De Regt, Ter Horst, Justiana, Kazlauskas, Sequeira, Brouwers, Sebastian Stachnik (71. Guijo-Velasco), Grabovac (68. Quekel), Güvenc.

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X