De Graafschap zwoegend langs Achilles'29 naar subtop

Het kostte de nodige moeite maar De Graafschap won uiteindelijk van Achilles'29 met 2-0. Beide treffers vielen na rust. Door deze overwinning heeft de ploeg van Jan Vreman zich gemeld in de subtop.

De Superboeren moesten het doen zonder de geblesseerden Nathaniel Will en Dean Koolhof, die voor aanvang de Bronzen Stier kreeg uitgereikt, als grootste talent uit de eerste periode. Jordan Garcia-Calvete en Santy Hulst maakten de basiself weer compleet.

De eerste helft op De Vijverberg was het aanzien nauwelijks waard. Kansen waren er amper, omdat beide ploegen de bal al weer kwijt waren voordat ze aan iets van een aanval konden denken. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Van de Goes mikte in kansrijke positie over. Aan de overkant was alleen Vida gevaarlijk. Doelman Jasper Heusinkveld maakte tenslotte nog een kopbal van Rutger Worm nog maar net onschadelijk. Dat was de magere oogst van de eerste helft.

Na rust bleef het lang een foutenfestival, totdat Karim Tarfi het duel open brak. Zijn schitterende vrije trap verdween in de kruising: 1-0. Na het doelpunt speelde De Graafschap wat makkelijker maar tot grote kansen leidde het niet. Achilles'29 kon ook nauwelijks iets uitrichten.

Tegenvaller voor de Achterhoekers was het uitvallen van Ted van de Pavert. De verdediger verliet per brancard het veld met vermoedelijk een hersenschudding. In de riante extra tijd die nog volgde, tekende Vlatko Lazic voor de 2-0 en stelde zo de overwinning veilig.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.