De Graafschap vergooit het bij MVV (2-1)

De Graafschap bleef tegen MVV met lege handen achter. De Achterhoekers gingen in de slotfase met 2-1 onderuit. Met opmerkelijke defensieve wissels riep de geplaagde trainer Pieter Huistra het onheil over zijn eigen ploeg af.

In Maastricht kon De Graafschap weer beschikken over topscorer Piotr Parzyszek en keerden de weer fitte Breinburg en Will terug aan de aftrap.

De eerste helft in Limburg was misschien wel de beste in tijden voor de Superboeren. De Graafschap nam het initiatief en speelde dwingend en kreeg de nodige kansen. Maar Anco Jansen Piotr Parzyszek, Jordan Garcia-Calvete en met name Tim Vincken, waren niet doortastend genoeg of vonden de sterk keepende Bram Castro op hun weg.

Het enige doelpunt viel kort voor rust. Partzyszek gaf het laatste zetje en tekende zo voor zijn vijftiende treffer dit seizoen (0-1). Daarmee was de verdiende, maar te magere voorsprong een feit.

Na de pauze kwam de thuisclub iets anders voor de dag. Het speelde met meer opportunisme en daarmee hadden de bezoekers moeite. Toch kwam de voorsprong nooit echt in gevaar. En zelf weigerde De Graafschap het duel in het slot te gooien.

Dat de angst bij Pieter Huistra regeerde onderstreepte hij met het inbrengen van een derde verdedigende middenvelder voor het laatste kwartier. Hierdoor liep zijn elftal meer en meer terug. De in de rust ingevallen Sema zette de wedstrijd binnen enkele minuten op de kop met de 1-1 en de 2-1.

In het restant zocht De Graafschap wél weer de aanval. Het werd druk voor de neus van doelman Castro, maar de Belg bleef overeind en zo voorspeelde De Graafschap weer dure punten en moet het de top drie voorlopig laten gaan.