Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Ross: degradatie financieel klap

Ross: degradatie financieel klap

De Graafschap moet ongeveer vier miljoen euro terug in begroting bij degradatie naar de eerste divisie. "Financieel zou dat een enorme klap zijn. Degradatie is heel zwaar. Je moet dat niet willen, want eredivisie spelen is het mooiste wat er is", zegt voorzitter Clemence Ross.

"Gelukkig hebben we een stevige en sterke aanhang met ook trouwe sponsors die niet weggaan bij degradatie. Daar ligt ook onze kracht. Dit is een sterke club. Maar ik vertrouw er op dat we het halen. Iedereen is positief gemotiveerd en wil gewoon winnen. Daar is geen enkele twijfel over en dat is de basis van alles", zegt de Achterhoekse voorzitter.

Ook trainer Roelofsen moet niet aan degradatie denken. "Dan kunnen alle plannen de ijskast in. De begroting gaat omlaag met vier miljoen euro. Spelers haken af en gaan weg. Maar ik ben alleen met nu bezig. Met de wedstrijd tegen FC Den Bosch. Daarna de volgende ronde en dan kan iedereen op vakantie."

Ross zegt de druk te voelen. "Natuurlijk. Het is reuze spannend. Maar het is gezonde druk. Er is niets anders mogelijk dan willen winnen en daar geloof ik dus ook in. Ja, we zijn ook bezig met een scenario bij degradatie. Dat is ook noodzakelijk bij onze club. Je moet daar voorbereid op zijn. We hebben een goede organisatie met een gezonde begroting en kunnen het aan. Maar leuk zou anders zijn."

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X