Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Fränkel weer terug in de gevangenis

Fränkel weer terug in de gevangenis

Purrel Fränkel is weer terug in de gevangenis om het restant van zijn celstraf uit te zitten. De voetballer van De Graafschap werd zondag in hechtenis genomen vanwege een verkeersmisdrijf. De Amsterdammer heeft zich donderdagochtend zelf bij de politie gemeld. Zijn advocaat Ramdihal in Amsterdam laat weten dat de linksback "zijn verantwoordelijkheid" heeft genomen. Volgens Ramdihal gaat het "naar omstandigheden redelijk" met zijn client.

Zijn vorige advocate, Marjolein van Leeuwen uit Doetinchem, liet dinsdag weten dat Fränkel dacht door een geldboete te betalen van zijn straf af te zijn. Hij moest echter ook nog een celstraf uitzitten. Van Leeuwen slaagde erin om de straf op te schorten in het belang van de belangrijke wedstrijd die De Graafschap woensdag moest spelen tegen Excelsior. Dinsdag werd Fränkel daarom weer op vrije voeten gesteld. Hij speelde echter niet en zat zelfs niet bij de selectie.

Het OM is daar volgens advocaat Ramdihal "boos" over. "Hij is vrijgelaten omdat hij dan kon spelen voor De Graafschap. Nu houden ze geen rekening meer met de belangen van Purrel en ook niet met de voetbalclub. Ze hebben de straf een keer opgeschort, maar dat zal dus nu niet meer gebeuren", aldus Ramdihal in een reactie.

Fränkel reed in mei 2010 in zijn auto terwijl zijn rijbewijs was ingetrokken. Daardoor was hij onverzekerd. Ook kwam hij tijdens een zitting niet opdagen volgens zijn advocaat. Hij werd in februari van dit jaar bij verstek veroordeeld tot een boete en celstraf van 15 dagen.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 12 april. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Telstar.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X