Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Michael de Leeuw: "Opgeven doen we niet"

Michael de Leeuw:

De Graafschap moet in de laatste zes duels van het seizoen degradatie zien te voorkomen, een zware strijd. Michael de Leeuw heeft het extra zwaar. In een defensieve speelstijl is zijn zoektocht naar goals nog lastiger geworden.

"VVV-Venlo en Excelsior weten in thuisduels te verrassen, maar wij pakken te weinig punten in eigen huis, slechts een stuk of acht", zegt De Leeuw in gesprek met AjaxLife, in aanloop naar het duel met de Amsterdammers dat zondag op het programma staat. "VVV heeft met een goede thuisreeks na de winterstop zelfs het verschil gemaakt. Voor ons komt degradatie dichtbij. Ik hoop dat we het kunnen afwenden."

Voor De Leeuw is het degradatievoetbal wennen. Waar collega Rydell Poepon ieder jaar goed is voor ongeveer tien treffers, blijft hij voorlopig steken op drie treffers. "Ik had meer goals kunnen maken, maar ben nog niet zo meedogenloos als Rydell. We creëerden al niet zoveel kansen en dan zat ik ook nog tegen mijn eerste goal aan te hikken. Ballen die normaal raak zijn, gingen nu tegen de paal. Terwijl juist die kansen voor De Graafschap het verschil kunnen maken."

In een poging punten te sprokkelen heeft trainer Richard Roelofsen een defensieve speelstijl gekozen, tot nu toe zonder veel succes. Met als dieptepunt de nipte 1-0 nederlaag bij RKC Waalwijk. "Een behoudende speelstijl maakt het zwaar voor een spits, omdat je verder van het doel afspeelt of zelfs op je eigen helft staat. Maar ik snap het wel."

"Tegen degradatie strijden is zwaar, maar het moet niet in je hoofd gaan zitten", vervolgt de aanvaller zijn verhaal. "Onze grootste nederlaag was 'slechts' 4-0, maar het is niet leuk drie of vier keer per wedstrijd aan de aftrap te staan. Een keer aftrappen kan zelfs al frustrerend zijn, zeker als RKC in de laatste minuten de winnende maakt. Dan moeten we na zo'n nederlaag ook nog eens de bus in voor de terugreis. Dat is allemaal niet leuk, maar opgeven doen we niet."

Bron: voetbalprimeur.nl

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X