Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap weer met lege handen: 2-0

De Graafschap weer met lege handen: 2-0

De Graafschap heeft zondagmiddag met 2-0 van NEC verloren. Het breekpunt van de wedstrijd zat in de slotfase van de eerste helft toen De Leeuw de paal raakte en Kaak even later het veld met een rode kaart moest verlaten.

Trainer Roelofsen begon net als in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord met Saeijs en Jansen in het centrum. Meijer keerde terug in de basis na een schorsing. Rose moest genoegen nemen met een plek op de bank, zijn positie werd ingenomen door Kaak. Het Achterhoekse doel werd verdedigd door Terol omdat De Winter tijdens de laatste training een blessure had opgelopen.

NEC kwam furieus uit de startblokken. De thuisclub zette De Graafschap van meet af aan onder druk en kreeg een aantal mooie kansen. Het duurde tot de 15e minuut voordat De Graafschap capituleerde. Oud-Graafschapper Schone werd geen strobreed in de weg gelegd toen hij door het hart van de defensie sneed en na een een-tweetje met Zeefuik de 1-0 liet aantekenen. De tactische plannen konden hierdoor al snel de prullenbak in. De Graafschap wist zich hierna zowaar te herpakken en wist onder de druk uit te komen zonder echt gevaarlijk te worden.  Verdediger Nalbantoglu moest al snel afhaken met een hamstringblessure. In de slotfase van de eerste helft voerden de Achterhoekers de druk op en werd het gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Eerst was het Vermouth die De Leeuw in stelling bracht maar de voorzet van de aanvaller kon niet worden binnengewerkt door Poepon. Even later bracht Poepon collega aanvaller De Leeuw in stelling. De Leeuw schoot oog in oog met Babos jammerlijk op de paal. De Achterhoekse supporters geloofden weer in een goede afloop maar deze hoop vervloog snel toen scheidsrechter Bossen Kaak met rood van het veld stuurde.

De Graafschap streed na rust met tien man moedig maar kon niet voorkomen dat Zeefuik al na een klein uur spelen de wedstrijd op slot gooide: 2-0. NEC wilde hierna niet meer en De Graafschap kon niet meer. De Graafschap wist in de tweede helft geen enkele kans te creëren. Het was aan doelman Terol te danken dat het slechts 2-0 bleef. De tweede doelman van De Graafschap was met enkele knappe reddingen de beste speler aan Doetinchemse zijde.

Karakteristiek, zondag 01 april 2012

NEC - De Graafschap 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Schöne (12), 2-0, Zeefuik (58)

Arbiter: Bossen
Toeschouwers: 12.401

Geel De Graafschap: Rogier Meijer, Jan-Paul Saeijs, Michael de Leeuw
Geel NEC: Van Eijden

Rood De Graafschap: Lion Kaak (42)

De Graafschap: Joost Terol, Muslu Nalbantoglu (35. Ties Evers), Jan-Paul Saeijs (61. Ted van de Pavert), Jochem Jansen, Purrel Fränkel, Rogier Meijer, Gil Vermouth, Lion Kaak, Soufian El Hassnaoui, Rydell Poepon, Michael de Leeuw (65. Anco Jansen)

NEC: Babos, Will (46. Szélesi), Van Eijden, Nuytinck, Conboy, Vadócz, Schöne, Koolwijk (83. Loen), Foor (84. Platje), Zeefuik, George

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X