Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verdient meer maar verliest

De Graafschap verdient meer maar verliest

De Graafschap had op eigen veld AZ schade kunnen toebrengen in de strijd om de titel. Waar de thuisclub na de rust de kansen liet liggen, scoorde de koploper tweemaal: 0-2.

De griepaanval van afgelopen week betekende dat trainer Roelofsen moest schuiven in zijn formatie. Van de Pavert, Rose en Fränkel verschenen door ziekte niet aan de aftrap. Daarnaast keek de geschorste Evers toe. Wel was Wormgoor weer inzetbaar na een blessure.

De Graafschap koos voor een behoudende start, het hield de ruimtes klein en liet het initiatief aan de bezoekers. De eerste helft speelde zich dus grotendeels af voor doelman Yves De Winter. Toch had de ploeg van Gertjan Verbeek moeite om de opening te vinden. Het meest gevaarlijke moment van de thuisclub kwam van Poepon. De topscorer zag een kopbal net naast gaan. Arbiter Vink zag dan ook geen reden om blessuretijd bij te tellen: 0-0.

Na de rust werd het een stuk levendiger en leuker. AZ-middenvelder Elm krulde een hoekschop direct achter De Winter (0-1). Hiermee verschenen De Superboeren meer voor het vijandelijke doel. Dit gebeurde wel zonder de uitgevallen Poepon. Er waren twee kopkansen voor De Leeuw en ook Vermouth was dichtbij een treffer. Ook de jonge Belg Calvete kende een sterkte invalbeurt.

Met de energie en de wilskracht welke De Graafschap op de volgepakte Vijverberg aan de dag legde, was niets mis en zouden de Achterhoekers misschien wel een punt hebben verdiend. Die hoop vervloog in blessuretijd toen Falkenburg simpel de 0-2 kon binnenlopen in hiermee de zevende opeenvolgende thuisnederlaag voor de Achterhoekers bezegelde.

Dat het publiek het elftal deze keer niets verweet was te merken aan het applaus dat na afloop van de tribunes rolde voor de manschappen van Richard Roelofsen.

Karakteristiek, zondag 11 maart 2012

De Graafschap - AZ 0-2 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Elm (49), 0-2, Falkenburg (90+2)

Arbiter: Vink
Toeschouwers: 12.145

Geel De Graafschap: -
Geel AZ: Moisander, Beerens

De Graafschap:
Yves De Winter, Muslu Nalbantoglu, Vito Wormgoor, Jan-Paul Saeijs, Jochem Jansen, Gil Vermouth (84. Anco Jansen), Rogier Meijer, Soufian El Hassnaoui, Gregor Breinburg (71. Nenad Sreckovic), Michael de Leeuw, Rydell Poepon (55. Jordan Garcia-Calvete).

AZ: Esteban, Marcellis, Moisander, Klavan, Poulsen, Elm (78. Reijnen), Falkenburg, Maher, Beerens, Altidore (65. Boymans), Holman (61. Gudmundssson).

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X