Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Koolhof klaar met De Graafschap

Koolhof klaar met De Graafschap

Jurrie Koolhof was jarenlang succesvol speler, Hoofd Opleidingen en tussen 2001 en 2002 ook een seizoen hoofdtrainer van De Graafschap. Onlangs kon de Duivenaar terugkeren op De Vijverberg als technisch manager, maar voelde hij zich tijdens de onderhandelingen respectloos behandeld. Koolhof ziet De Graafschap steeds verder afglijden. "Er is totaal geen stabiliteit. Steeds weer zie je andere mensen."

Koolhof had wel oren naar een rentree, hoewel hij naar tevredenheid functioneert als hoofdscout van FC Groningen en vorig jaar zijn contract nog verlengde. "Maar Groningen wist ook best dat ik graag wilde, hoewel ik het fantastisch naar mijn zin heb daar. Mijn zoon speelt in de jeugd van De Graafschap. Ik heb natuurlijk wel iets met die club en had ook veel ideeën over de scouting en de jeugdopleiding."

De manier waarop de clubleiding met Koolhof omging, deed de oud-spits echter veel pijn. "Ik voerde gesprekken met Bloemers (directeur, red) en Ulderink en later met George de Jong (bestuurslid, red). Die verliepen naar tevredenheid. Maar De Jong wist bijvoorbeeld niet dat de club mij in dat eerste gesprek al een aanbieding had gedaan. Een aanbieding die echt belachelijk was conform de inhoud van de werkzaamheden. De manier waarop het allemaal ging was zeer amateuristisch. Zoveel had ik helemaal niet gevraagd, want het was geen functie zoals Looyen die eerder had als technisch directeur. Maar je kunt toch komen met een normale aanbieding? En anders moet je helemaal niet met mij praten."

Omdat Koolhof graag wilde, probeerde hij het later nog met een tegenvoorstel. "Maar daar werd niet eens op gereageerd. Toen was de maat vol en heb ik de stekker er zelf uitgetrokken. Ik miste het respect, had flink de pest in. Met De Graafschap ben ik even helemaal klaar."

Met verbazing bekijkt Koolhof de recente ontwikkelingen bij de club. "Als je ziet hoe bij FC Groningen al jaren stabiliteit is in de top, dan denk ik waarom kan dat niet bij De Graafschap? Ik geloof dat ze nu meer dan tien trainers hebben gehad de afgelopen tien jaar. En dan dit seizoen weer het ontslag van Looyen en nu het vertrek van Ulderink. Het is zo zonde. Met Andries werd het op het laatst wel een hopeloze situatie. Maar ze hadden gewoon niet uit elkaar moeten gaan. Ik zag een foto van hem en daar ben ik echt van geschrokken. Dit heeft hem heel veel pijn gedaan. En ondertussen wordt de club steeds verder uitgehold en om zeep geholpen. Dan denk ik, weer overkomt het De Graafschap. Jammer allemaal, want met dat volle stadion iedere wedstrijd horen ze natuurlijk gewoon in de eredivisie thuis."      

Directeur Henk Bloemers van De Graafschap was vrijdag niet voor commentaar bereikbaar.

Bron: Omroep Gelderland

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X