Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap niet akkoord met boete

De Graafschap niet akkoord met boete

De Graafschap gaat niet akkoord met de boete van 10.000 euro vanwege de afgelasting van de thuiswedstrijd eerder deze maand tegen FC Twente. Dat betekent dat de tuchtcommissie zich op 1 maart over de zaak gaat buigen.

De Graafschap kreeg het veld ondanks de aanwezigheid van veldverwarming en het plaatsen van een tent die verwarmd werd met hete lucht niet op tijd speelklaar. De aanklager betaald voetbal eiste een boete van 20.000 euro, waarvan 10.000 euro voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

"Wij hebben er echt alles aan gedaan. De extreme vorst, met soms -18 graden, was gewoon te veel van het goede. Het bedrag dat we moeten betalen vinden wij veel te hoog. Sterker nog, ik vind het überhaupt vreemd dat er clubs, onder deze omstandigheden, worden gestraft. Ik zou niet weten wat wij meer hadden kunnen doen. We wilden ons publiek en de tegenstander ruim op tijd laten weten dat ons veld de extreme weersomstandigheden op sommige plekken niet goed heeft doorstaan", aldus algemeen directeur Henk Bloemers op de website van De Graafschap.

Als FC Twente in de Europa League wordt uitgeschakeld door Steaua Boekarest, staat het duel op 7 maart op de rol. Anders wordt de wedstrijd twee weken later gespeeld.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Jong AZ

Jong AZ

De Graafschap

De Graafschap

Maandag 3 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Maandag 3 april (20:00 uur) speelt De Graafschap een uitwedstrijd tegen Jong AZ.

Overzicht kortingen met uw ledenpas

Volg ons op Instagram en Twitter

Volg ons op Social Media:

Instagram Twitter