Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Lion Kaak amateur in een luxepositie

Lion Kaak amateur in een luxepositie

Lion Kaak is vooralsnog een vreemde eend in de bijt van de Eredivisie. De twintigjarige middenvelder, die wordt begeleid door Sports Entertainment Group, speelt op amateurbasis bij De Graafschap. Dat is nu nog een nadeel, maar heeft als voordeel dat het talent aan het einde van dit seizoen een vrije keuze kan maken.

Kaak doorliep sinds 2001 de jeugdopleiding van De Graafschap en speelde voor diverse Nederlandse jeugdelftallen. Op 13 maart 2011 maakte hij tegen ADO Den Haag zijn debuut in de hoofdmacht van de Superboeren. Vorig seizoen kwam Kaak in totaal tot twee Eredivisiewedstrijden en dit seizoen speelde hij vijf Eredivisieduels en een bekerwedstrijd. “Op zich gaat het boven verwachting”, aldus Kaak tegen SEG.

Ambities

“Bij de beloftes heb ik hard gewerkt, goed getraind en aan de trainer (Andries Ulderink) laten zien dat ik er bij hoorde”, gaat Kaak verder. “Halverwege de eerste seizoenshelft sloot ik weer regelmatig aan bij de eerste selectie. Mede door blessures kreeg ik voor de winterstop een kans, viel ik in tegen AZ en stond ik tegen RKC en Heerenveen in de basis. Mijn doel is om dit seizoen nog meer minuten te maken en nog meer wedstrijden te spelen.”

De Graafschap heeft aangegeven verder te willen met Kaak, maar een concreet voorstel deed de Doetinchemse club nog niet. Hij is aan het einde van het seizoen transfervrij en omdat hij al meer dan vijf wedstrijden voor De Graafschap speelde, hoeven geïnteresseerde clubs zelfs geen opleidingsvergoeding te betalen. Ik heb ambities en wil een vaste waarde worden bij De Graafschap of bij een andere Eredivisieclub. Uiteindelijk wil ik nog hogerop.”

Bron: Seginternational.com

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X