Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Jans: "Bijnaam 'Superboeren' zegt genoeg"

Jans:

Bij sc Heerenveen waakt men zaterdagavond voor het agressieve voetbal dat De Graafschap in eigen huis vaak op de mat weet te leggen. Trainer Ron Jans wil desondanks blijven uitgaan van eigen kracht.

De laatste twee ontmoetingen in Doetinchem werden niet gewonnen, weet Jans. "Het publiek zit er bovenop, de bijnaam Superboeren zegt genoeg", blikt de coach op de clubsite vooruit. "De laatste keer won De Graafschap omdat zij de duels wonnen en agressiever waren. Dat blijft een kwaliteit van ze, maar dat mag dit keer niet gebeuren."

"We gaan uit van eigen kracht. Er komt meer vastigheid in en ik vind dat we ook steeds beter gaan voetballen. Daar leggen we ook de nadruk op. Als wij doen waar we goed in zijn, dan hebben we een hele goede kans om met een goed resultaat terug te komen. We hebben goed getraind en uitstekende oefenwedstrijden gespeeld. Nu gaat het erom dat we dat ook zaterdag laten zien", aldus Jans.

De Heerenveen-coach kan gewoon beschikken over Bas Dost. De topscorer van de Eredivisie had tijdens het trainingskamp in Portugal last van zijn lies, maar is nu volledig fit. Jans: "Bas heeft deze week alles getraind. We wilden in Portugal geen risico's nemen, maar het gaat gewoon goed."

Bron: Voetbalprimeur.nl / Heerenveen.nl

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

SC Verl

SC Verl

Zaterdag 27 juli, aanvang 16:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X