Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Nalbantoglu: er heerst hier veel armoede

Nalbantoglu: er heerst hier veel armoede

Muslu Nalbantoglu komt graag in Turkije, waar zijn ouders vandaan komen. Hij ziet de contrasten. "Aan de kust grote resorts maar in het binnenland heerst echt armoede. Veel mensen zien het niet zitten. Daarom ligt er ook veel troep op straat. Het land is ook nog eens enorm duur."

Opvallend is de puin en troep langs de kant van de weg. Nalbantoglu heeft er wel een verklaring voor. "Turkije is ook enorm groot. Het zou schoner moeten zijn, zeker. Maar veel mensen kijken er niet naar om en gooien hun kauwgom bijvoorbeeld gewoon op straat. Dat krijg je er ook niet zomaar uit." "Ze zitten in een uitzichtloze situatie", vervolgt de geboren Amersfoorter. "Ze werken de hele dag tot 's-avonds laat keihard op de plantages en tomatenvelden. En dat voor heel weinig loon. Dat doet mij wel eens pijn want er zijn ook veel bevoorrechte rijke mensen hier", weet de verdediger van De Graafschap.

De rechtsback, die vorig jaar het trainingskamp van zijn club in Turkije miste door een blessure, ziet wel verbetering. "Het land krabbelt op en maakt economische groei door. De infrastructuur is ook verbeterd. Toen ik hier als klein kind kwam zag je letterlijk man met paard op straat. Dat is nu wel wat veranderd.

"Mijn ouders hebben er goed aangedaan naar Nederland te verhuizen. Ze komen uit de omgeving bij Izmir in het westen. Maar hoe verder je naar het oosten rijdt, hoe meer armoede je ziet. Toch ben ik altijd heel blij als ik hier ben. Ik spreek de taal en begrijp de mensen."

Bron: Omroep Gelderland

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X