Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Jaaroverzicht: Graafschap ploetert zich door 2011

Jaaroverzicht: Graafschap ploetert zich door 2011

De Graafschap knokte het hele jaar 2011 tegen degradatie. De club ontliep in de zomer nacompetitie, maar staat aan het einde van het jaar opnieuw onder de streep.

In JANUARI bereidt De Graafschap zich in Turkije voor op de tweede helft van het seizoen. Jan-Paul Saeijs loopt een kruisbandblessure op en mede daarom wordt Tyrone Loran gehaald. In De Kuip winnen de Doetinchemmers van Feyenoord door een doelpunt van Leon Broekhof.

De Graafschap begint FEBRUARI met een doelpuntloos gelijkspel tegen Utrecht. Uit tegen Ajax wordt met 2-0 verloren. Hoofdsponsor Centric trekt zich terug uit onvrede met het beleid van directeur voetbalzaken Leen Looyen. De club maakt ook bekend dat het contract van trainer Darije Kalezic niet wordt verlengd. De Graafschap blijft afstand houden met de degradatieplaatsen.

Als De Graafschap in MAART wint van Willem II en ADO Den Haag lijkt de club veilig. Erwin Koeman en Erik ten Hag zijn in beeld als trainer, maar dat gaat niet door. De talenten Ties Evers en Sjoerd Overgoor krijgen een nieuw contract, terwijl Hugo Bargas niet wil bijtekenen. Jordy Buijs kiest na het seizoen voor NAC, Leon Broekhof gaat naar Roda JC.

In APRIL zeggen ook Alex Pastoor en Jurgen Streppel De Graafschap af, maar Andries Ulderink hapt wel toe en wordt de nieuwe trainer. Hij tekent voor twee seizoenen. Ondertussen zakt de ploeg onder Kalezic toch weer verder weg en ondanks een knap gelijkspel thuis tegen FC Twente dreigt alsnog de play-offs tegen degradatie.

In MEI wordt het even benauwd na een 5-1 oorwassing uit tegen AZ, maar door een 1-0 zege op VVV is De Graafschap alsnog veilig zonder dat er nog play-offs tegen degradatie hoeft te worden gespeeld. Dat leidt tot feest op De Vijverberg. Steve De Ridder staat in de belangstelling van AZ en FC Utrecht. Darije Kalezic tekent bij het Belgische Zulte Waregem.

In JUNI haalt De Graafschap Michael de Leeuw van Veendam. Doelman Boy Waterman vertrekt naar het Duitse Alemannia Aachen. Kalezic probeert De Ridder mee te nemen naar zijn nieuwe club en Rihairo Meulens traint mee op proef, maar wordt afgetest.

In JULI haalt De Graafschap een nieuwe doelman, de Tsjech Vaclik, maar die komt vervolgens niet door de medische keuring. Verder komen Dulee Johnson en de Macedonische verdediger Djelil Abdulla. Ook Nenad Sreckovic komt op proef en bevalt de club, maar er is geen geld om hem vast te leggen.

In AUGUSTUS haalt De Graafschap alsnog een keeper, de Belg Yves De Winter. En uiteindelijk wordt ook Sreckovic nog vastgelegd. De Graafschap verliest de eerste wedstrijd met 4-1 van Ajax en speelt daarna uit gelijk tegen FC Utrecht en Excelsior. Tegen ADO Den Haag wordt thuis met 3-0 verloren. De gewenste versterkingen blijven uit, zo komt Badibanga van Anderlecht toch niet naar Doetinchem.

Leen Looyen komt in SEPTEMBER zwaar in opspraak vanwege zijn transferbeleid. De directeur voetbalzaken moet dan ook het veld ruimen. Beide partijen mogen daar op straffe van een fikse boete niks over zeggen. De Graafschap wint thuis met 1-0 van NEC en schakelt Utrecht uit voor de beker. Maar door nederlagen tegen Feyenoord, Groningen en Heracles zakt de ploeg weg naar onderen. Anco Jansen van Veendam wordt vastgelegd voor na de winterstop.

Middenvelder Dulee Johnson wordt in OKTOBER ontslagen na een auto-ongeluk waarbij alcohol in het spel zou zijn. De Graafschap krijgt wast lucht door een gelijkspel in Heerenveen (1-1) en een 3-1 zege op NAC. De derby tegen Vitesse thuis gaat verloren (0-1).

In NOVEMBER wordt De Graafschap alle kanten opgespeeld door FC Twente. Het blijft slechts bij 4-0. Ook PSV is te sterk, het wordt 1-3 op De vijverberg. De belangrijke wedstrijd tegen VVV uit levert op de valreep een 2-1 zege op.

In DECEMBER ploetert De Graafschap verder. Er wordt verloren van Roda op eigen veld en bij AZ is het wederom een kansloos verhaal: 4-0. Ook de cruciale wedstrijd thuis tegen RKC gaat verloren met 3-1. En voor de beker wordt De Graafschap helemaal zoekgespeeld door Heracles en komt met 4-0 nog goed weg. De plannen voor het nieuwe stadion vorderen nog niet naar wens en de club heeft dringend behoefte aan nieuwe spelers. Luigi Bruins en Sander Keller zijn in beeld. Aanwinst Jansen komt met een fikse enkelblessure naar Doetinchem.

Bron: Omroep Gelderland

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X