Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

'Schuivende' Brood houdt rekening met afgelasting

'Schuivende' Brood houdt rekening met afgelasting

Een international van de Kaapverdische Eilanden op de rechtsbackpositie. Dat is de grootste aanpassing die trainer Ruud Brood noodgedwongen verricht in de basiself van RKC Waalwijk.

De Brabantse ploeg gaat vrijdagavond op bezoek bij De Graafschap. Een echte zespuntenwedstrijd, omdat het onderlinge verschil op de ranglijst slechts twee punten bedraagt en de clubs op respectievelijk positie 16 en 14 bivakkeren. Brood kan Sigourney Bandjar echter niet opstellen. De rechtsback kreeg een schorsing van een duel aan zijn broek, na een rode kaart afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Toen haalde hij de doorgebroken Davy Klaassen in het strafschopgebied onderuit.

Guy Ramos zal nu rechts achterin plaatsnemen. Door het schuiven met de centrale verdediger komt er een plaats vrij voor Frank van Mosselveld. Ook talent Rewien Ramlal maakt deel uit van de selectie. "De omstandigheden zijn er niet naar om Ramlal een basisplaats te geven", verklaarde Brood tegenover het Brabants Dagblad.

Die houdt in zijn achterhoofd wel degelijk rekening met een afgelasting. "Het veld lag er begin deze week al heel slecht bij en daarna heeft het alleen nog maar geregend." "Als het door gaat, dan wordt het een behoorlijk fysieke wedstrijd. De druk ligt bij De Graafschap. Maar natuurlijk willen wij ook graag winnen. Het zou fantastisch zijn als we De Graafschap op zes punten kunnen zetten." Behalve Bandjar is bij RKC Waalwijk ook Karim Bridji niet inzetbaar. De aanvallende middenvelder liep op de training een spierscheuring op in het bovenbeen en is ook voor het bekerduel dinsdag met Go Ahead uitgeschakeld. Brood twijfelt nog voor de invulling van de spitspositie. Naast Geoffrey Castillion en Rick ten Voorde komen Roald van Hout en Karim Fachtali eventueel in aanmerking voor een basisplaats.

Bron: Elfvoetbal.nl / Brabants Dagblad

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 23 februari om 20:00 uur tegen FC Den Bosch.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)