Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Terugblik op feestavond ter ere van 50 jarig jubileum

Terugblik op feestavond ter ere van 50 jarig jubileum

Wat een prachtige dag!

Donderdag 25 april 2024 stond in het teken van 50 jarig jubileum.

Op deze dag hebben we deze mijlpaal samen met ongeveer 200 genodigden mogen vieren. Na maanden van voorbereiding was het eindelijk zover. 

De genodigden bestonden uit (oud) bestuursleden, (oud) vrijwilligers, sponsoren, directie en medewerkers van BVO De Graafschap, leden van De Vereniging en de Erfgoedcommissie, Brigata Tifosi, Oldies DTC, Blue Brothers en MSV Duisburg.

Maar ook collega's van andere supportersverenigingen namen de moeite om ons te komen feliciteren met ons 50 jarig jubileum. 

Eregasten van de avond waren Piet de Visser en Johan Egging. 

Mijnheer de Visser was in 1974 initiatiefnemer voor het oprichten van een supportersvereniging. En mijnheer Egging zat in de beginjaren in het bestuur van de supportersvereniging en was bedenker van het blad "De Spinnekop", de voorloper van het D'RAN! Magazine.

Carlo Monasso zorgde er voor dat beide heren het aan niets onbrak op deze avond.

Rond 19:30 uur kwamen de eerste gasten binnen druppelen. Zij werden bij binnenkomst ontvangen door het huidige bestuur van de supportersvereniging.

Aan de genodigden was gevraagd om attributen mee te nemen die men wilde schenken aan De Graafschap HET Museum. Deze werden dankbaar in ontvangst genomen door vrijwilligers van het museum.

Daarnaast ontving de SV tal van mooie cadeau's die we allemaal een goede plek zullen geven in onze bestuurskamer of de supporterskantine. 

Tegen 20:30 uur begon het avondprogramma met het eerste tafelgesprek. Johan Egging, Jos Geerken, Wim Schuurman en Fons Bouwmeester schoven aan de bestuurstafel aan die in het midden van de kantine stond. Sidekick waren Domien Esselink en Vidal Horjus.

Er werden mooie verhalen en anekdotes verteld over 50 jaar De Graafschap en de supportersvereniging. Het gesprek stond onder leiding van "Hagel en Hagel" (Eric Hagelstein en Maarten Hagelstein). De geplande 45 minuten van het eerste tafelgesprek vlogen voorbij want we raken immers nooit uitgepraat over deze club. 

Na het eerste tafelgesprek was het tijd voor een  officieel moment. Eregasten Piet de Visser en Johan Egging werden benoemd tot Erelid van SV Superboeren. Beide heren werden benoemd tot Erelid omdat zij de iniatiefnemer en mede oprichter zijn van de supportersvereniging. Zonder deze heren was er geen supportersvereniging geweest. We zijn dan ook zeer vereerd dat beide heren aanwezig waren op het jubileumfeest.

Daamee dachten drie huidige bestuursleden dat alle onderscheidingen uitgereikt waren, maar niets was minder waar. Ook Hans Boesberg, Marian Bottcher en Ben Roelofs, huidige bestuursleden, werden tot hun eigen verrassing benoemd tot Erelid van SV Superboeren voor al hun bewezen diensten. 

Daarna was het tijd voor "project X". Een geheim project waar een select groepje bestuursleden met de organisatie op de achtergrond hadden gewerkt. Onder toezicht van zijn vrouw Ineke en beide dochters werd Ben Roelofs door locoburgermeester Patrick Moors benoemd tot Erelid in de Orde van Oranje-Nassau voor al zijn werk binnen de suppotersvereniging. 

In zijn toespraak beschreef locoburgermeester Moors Ben Roelofs als een vrijwilliger van de buitencategorie. Ben is vrijwel dagelijks op het stadion te vinden en probeert op zijn fiets dingen voor De Graafschap en supporters voor elkaar te kriijgen.

Ben bedenkt niet alleen ideeën, maar voert ze ook samen uit. Ben is naast bestuurslid van SV Superboeren ook de initatiefnemer van de supporterskantine waar velen zweetdruppels van hem inzitten. Ben staat niet alleen voor de belangen van supporters maar ook voor de gastvrijheid van supporters. Hij onderhoudt contacten met alle supportersverenigingen in Nederland. De Graafschap is hem zeer dankbaar voor de inzet en een man die de club op en top vertegenwoordigd.

Na een korte pauze en moment om alle mensen met een onderscheiding te feliciteren ging de avond verder met het tweede tafelgesprek.

Daar schoven Jacqueline Gerritsen, Sjoerd Weikamp, Ted van de Pavert en Dennis van Amerongen aan. Uiteraard hadden zij ook mooie verhalen en anekdotes te vertellen. Samen met alle genodigden werd het spel "petje op/petje af" gespeeld.

Voor de gelegenheid was er een ouderwetse platte pet met het jubileumlogo ontworpen. De winnaar van de Quiz ontving een waardebon voor de eerste rondleiding in De Graafschap HET Museum wat binnenkort in het huis van Theo geopend wordt.

Tegen het einde van de avond was er gelegenheid om gezellig met elkaar te praten onder het genot van een hapje en drankje. 

Onze dank gaat uit naar een ieder die ons jubileum tot een overgetelijke dag heeft gemaakt.

Een extra speciale dank gaat uit naar de sponsoren die belangenloos hebben bijgedragen aan de viering van ons 50 jarig jubileum. Soms wordt je er gewoon stil van hoezeer bedrijven in de regio bereidt zijn om iets extra's te doen voor onze supporters. Daar kunnen we alleen maar een diepe buiging voor maken.

Tot slot niet te vergeten onze jubileumcommisie die er voor gezorgd hebben dan we kunnen terug kijken op een overgetelijke dag. Het was fantastisch!

Op naar de volgende 50 jaar!

Meer foto's van deze feestavond staan in ons fotoalbum

Voor supporters, door supporters!

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X