Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Uitfans graag naar De Graafschap

Uitfans graag naar De Graafschap

Supporters gaan in de eredivisie graag naar De Graafschap. Dat blijkt uit het onderzoek Uitsupporters Centraal (pdf) van het auditteam Voetbal en Veiligheid. De Doetinchemse club staat met Feyenoord en sc Heerenveen in de top drie.

Fans van de bezoekende club prijzen onder meer de ontvangst op De Vijverberg, de veiligheid en de sfeer, en ze vinden dat ze goed zicht hebben op het veld.

Een kleine 3000 fans die geregeld een uitwedstrijd van hun club bezoeken, vulden een vragenlijst in. Ook maakten 12 trouwe uitfans een rapportage van hun ervaringen. Verder reisden de onderzoekers enkele keren mee; ze bezochten onder meer Vitesse-NEC.

De supporters zijn redelijk tevreden over de kaartverkoop en zijn zeer te spreken over vrij vervoer. De autocombi kan rekenen op een zes min. De fans oordelen zeer negatief over de trein- en de buscombi. Ze hebben er begrip voor dat er "beperkende maatregelen" nodig zijn, maar ze vinden dat daar wel heel vaak sprake van is. Volgens de supporters zijn er nauwelijks incidenten rond voetbalwedstrijden.

Bron: Omroep Gelderland 

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 12 april. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Telstar.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X