Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Inhaalwedstrijd 22 januari a.s. zonder helft van publiek door straf

Inhaalwedstrijd 22 januari a.s. zonder helft van publiek door straf

De tuchtcommissie betaald voetbal heeft De Graafschap laten weten dat het gestraft wordt met één wedstrijd zonder groot deel van het publiek. Tijdens het thuisduel met Jong PSV van aanstaande maandag 22 januari moeten de vakken 15 en 16 alsmede de Roodbergentribune (vak 22 tot en met 31) leegblijven.

Straf volgens eis

De straf komt overeen met de eis van de aanklager naar aanleiding van het meermaals ontsteken van vuurwerk tijdens het thuisduel met FC Eindhoven eind oktober. De Graafschap ging hiertegen in beroep.

Deze zaak is behandeld tijdens een zitting van de tuchtcommissie, waarna zij besloten de eis van de aanklager over te nemen. In het gesprek werd ook aangegeven dat de strafkaart van De Graafschap vol zit en er duidelijk bewijs is voor de wanordelijkheden (het afsteken van vuurwerk).

‘Deze straf treft de verkeerde mensen’

Tijdens de zitting in Zeist heeft De Graafschap bij monde van de directieleden Michael Ogubai en Peter Bijvelds geprobeerd om de straf te weerleggen. Het is disproportioneel dat duizenden supporters hiervoor bestraft worden die er part noch deel aan hebben. Deze straf treft de verkeerde mensen én de club. De Vijverberg is een stadion voor iedereen, met een hoge waardering van onze bezoekers als het gaat om gastvrijheid en veiligheidsbeleving. De Graafschap is een club die bij velen in het hart zit en waar mensen graag komen. Daar zijn we trots op, samen met onze supporters en sponsoren.

Als er incidenten zijn bij De Graafschap dan zijn deze veelal vuurwerkgerelateerd, wat wij betreuren omdat het niet is toegestaan. Dat er bij deze thuiswedstrijd veelvuldig vuurwerk is afgestoken is overduidelijk. De Graafschap heeft voor, tijdens en na de wedstrijd voldaan aan alle veiligheidseisen conform de richtlijnen van het betaalde voetbal.

Vierde keer in twee jaar

De tuchtcommissie nam in haar besluit mee dat het voor De Graafschap de vierde keer in twee jaar is dat er vuurwerk werd afgestoken en er veelvuldig vuurwerk was bij de wedstrijd tegen FC Eindhoven.

Als gevolg van de uitspraak van de tuchtcommissie hebben de seizoenkaarthouders van de vakken 15 en 16 en 22 tot en met 31 geen toegang tot Stadion De Vijverberg tijdens het duel met Jong PSV van aanstaande maandag 22 januari. Ook de losse kaarten die voor deze vakken zijn verkocht, zijn door de straf ongeldig. Hierover volgt spoedig volgt meer informatie.

Twee onderzoeken geseponeerd

Er liepen nog twee onderzoeken vanuit de tuchtcommissie. De aanklager deed onderzoek naar een korte veldbetreding van supporters bij Telstar uit en het doorlopen van supporters bij het vervoeren van een onaangekondigde sfeeractie bij TOP Oss. De tuchtcommissie heeft echter besloten dat deze zaken niet verder worden onderzocht en ze geseponeerd.

Bron: www.degraafschap.nl

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X