Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Stadion De Vijverberg gaat over op duurzame hard cups

Stadion De Vijverberg gaat over op duurzame hard cups

Om de enorme hoeveelheid plastic zwerfafval tegen te gaan is het gebruik van plastic wegwerpbekers per 1 januari 2024 bij evenementen zoals voetbalwedstrijden door de overheid verboden. Daarom wordt in stadion De Vijverberg vanaf de Open Dag op 5 augustus 2023 overgegaan op duurzame drankbekers. De huidige wegwerpplasticbekers worden vervangen door herbruikbare hard cups.

Een eigen hard cup
Door over te gaan op herbruikbare hard cups onderstrepen we onze ambities als het gaat om een duurzamer en schoner stadion. Zo kunnen we, samen met de supporters, nu al het verschil maken. Ter vervanging van het wegwerpplastic introduceren we eigen bekers. De bekers zijn ontworpen in De Graafschap-stijl en staan in het teken van ons zeventigjarig bestaan. Deze nieuwe, stevigere bekers kunnen meer dan één keer gebruikt worden. Deze hard cups hebben we na een zorgvuldig proces met meerdere bekerleveranciers tot beste verkozen. Dezelfde bekers als die wij krijgen worden reeds gebruikt bij onze vrienden van MSV Duisburg, maar ook bij diverse andere stadions in Nederland en vooral Duitsland.

Hoe het werkt
Bij jouw eerste bestelling wordt eenmalig €2,00 per beker aan het totaalbedrag van je bestelling toegevoegd. Bij de volgende bestelling ontvang je in ruil voor je gebruikte beker een nieuwe, schone beker en betaal je niet opnieuw €2,00. Is je laatste drankje op? Dan zijn dit de opties, want de beker is niet inwisselbaar voor geld. Om ervoor te zorgen dat wij onze ambitie van het schone stadion gaan realiseren, zullen er ook geen draagtrays meer verkrijgbaar zijn. De beker van 0,5 liter heeft echter een handvat waardoor deze goed stapelbaar is en er meerdere bekers meegenomen kunnen worden.

Inleveren voor een bekermunt
Je levert je beker in bij een inleverpunt en ontvangt een bekermunt. De bekermunt, een munt die gemakkelijk in je broekzak of portemonnee past, kun je bij je eerstvolgende bestelling inleveren. Je krijgt dan een nieuwe beker, zonder weer te betalen.

 

Meenemen naar huis
Je neemt de beker mee naar huis en neemt ‘m de volgende keer mee terug of je houdt de beker thuis en betaalt bij je eerstvolgende bestelling opnieuw € 2,00 voor jouw nieuwe beker.

Donatie aan het nieuwe De Graafschap Museum
Je schenkt de waarde van jouw beker (€2,00) door de beker in de doneerbakken te stoppen. De doneerbakken vind je bij het inleverpunt op het Spinnekopplein en bij iedere uitgang van het terrein. De opbrengst gaat naar het nieuwe De Graafschap Museum. Daarmee draag je bij aan de ontwikkeling van het nieuwe museum die gesitueerd wordt in het “Huis van Theo”.

Na afloop van wedstrijden worden de bekers gecontroleerd en gereinigd. Heb je vragen over deze nieuwe hard cups? Check de vraag en antwoord-pagina.

De Graafschap is trots op deze belangrijke en duurzame vernieuwing en heeft alle vertrouwen in de medewerking van supporters om ons mooie stadion schoon te houden.

Geen consumptiemunten meer
Om beter onderscheid te maken in de consumptieprijzen en vanwege het invoeren van de hard cups, hebben we ook geïnvesteerd in een nieuw betaalsysteem. Vanaf de Open Dag kun je betalen met de pin en met een betaalkaart die je ook kunt opwaarderen bij de betreffende punten met contant geld. Dat betekent dat de blauwe consumptiemunten niet langer als betaalmiddel zullen fungeren. Betekent dit dat ze hun waarde direct hebben verloren? Natuurlijk niet! Je kunt ze tot aan de winterstop van komend seizoen inleveren bij de punten waar je ze met contant geld kon kopen (deze staan ook aangegeven) hier wordt de actuele waarde van de munt (€2,50) op een betaalkaart opgewaardeerd.

Het komt er in het kort op neer:

  • Consumpties kunnen middels pinpas en betaalkaart worden aangeschaft.
  • Er komen drie opwaardeerpunten waar betaalkaarten kunnen worden aangeschaft. Dit zijn de oude bemande muntenbalies op Spinnekopplein, Roodbergen en Groenendaal.
  • De betaalkaarten hebben een borg van €2,-.
  • Opwaarderen van betaalkaarten kan ook met cash geld.
  • Huidige consumptiemunten: bij de opwaardeerpunten kan men tijdens de open dag (alleen opwaardeerpunt Spinnekopplein) en op wedstrijddagen (alle drie de opwaardeerpunten) de munten inleveren in ruil voor een betaalkaart met de totale waarde van de ingeleverde munten. Dit kan tot aan de winterstop van het seizoen 2023-2024.

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X