Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Stukje nostalgie keert terug op De Vijverberg

Stukje nostalgie keert terug op De Vijverberg

In 2018 is de oude toegangspoort teruggeplaatst op de Vijverberg. Nu hebben we nog een mooi stukje nostalgie terug op de Vijverberg met het oude elektronische scorebord uit de jaren 70.

Het volledig elektronische scorebord compleet met tijdwaarneming in minuten en seconden en lichtsterkte regeling werd destijds door een team van vrijwilligers van de Philips vestiging in Doetinchem in elkaar gezet.

Twee en een halve maand lang werd er door de vrijwilligers 4 avonden in de week en op zaterdagmorgen gewerkt aan het scorebord. De laatste werkzaamheden, die er voor zorgden dat de lichtjes aan flipperden, duurden maar liefst 33 uur lang. Van vrijdagsmorgens 8 uur tot zaterdagmiddag vijf uur.

Op zondag 17 augustus 1975, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen NEC, was het Graafschap voorzitter Jansen Venneboer,die met de sleutel het elektriciteitskastje opende en met het omdraaien van de knop het scorebord in werking stelde. Het stukje huisvlijt van de Philips medewerkers bleek te werken.

De totale kosten waren 6.000 gulden voor iets wat normaliter 20.000 gulden kostte. Het bedrag werd opgehoest door de Club van Honderd een nauw met club gelieerde vriendenkring.

Helemaal nieuw was het scorebord niet. Het kon namelijk niet tot tien tellen. Verder dan het cijfer 9 ging het bord niet. Een bord met dubbele cijfers zou groter en dus duurder zijn geweest.

Het bord kreeg na de renovatie van het stadion eind jaren 90 begin 2000 een tweede leven. In eerste instantie sierde het de velden van de voormalige voetbalclub Fortuna Winterswijk om vervolgens in 2008 mee te verhuizen naar het ’t Huivinkveld, de nieuwe accommodatie van FC Trias.

Toen daar in 2019 een nieuw scorebord verscheen werd SV Superboeren benaderd of ze belangstelling hadden voor het bord. Lang hoefden ze daar niet over na te denken en met vereende krachten werd het bord naar De Vijverberg terug gehaald.

Op dit moment werken een aantal scholieren van het Graafschap College (opleiding Smart Techniek) aan de renovatie van het score bord. Na de opknapbeurt zal het elektronisch scorebord op De Vijverberg een nieuw onderkomen vinden.

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X