Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Herinneringsmonument onthult op Spinnekopplein

Herinneringsmonument onthult op Spinnekopplein

Wie vanaf vrijdagavond het Spinnekopplein op wandelt, ziet links bij de ingang het onthulde herinneringsmonument. Een herinneringsmonument voor overleden supporters van De Graafschap.

De Graafschap is zo veel meer dan alleen een voetbalwedstrijd. Seizoenkaarten zijn hele generaties in de familie. Samen met je opa, vader, zoon of dochter naar de wedstrijd. Samen met je vrienden een biertje drinken op het Spinnekopplein en in de supporterskantine. Er ontstaan nieuwe vriendschappen en er ontstaan zelfs liefdes bij een wedstrijd van De Graafschap.

Het gemis is dan ook extra groot op wedstrijddagen wanneer iemand waarmee je altijd naar de wedstrijd ging, er niet meer bij is. Hoe mooi is het dat je bij binnenkomst toch nog even herinnerd wordt aan de mooie momenten die je samen hebt beleefd bij deze prachtige club.
 
Op 18 oktober 2021 is Nick Groot Bruinderink door een noodlottig ongeluk om het leven gekomen. Nick was docent aan het Over Betuwe College (OBC) in Huissen. In zijn vrije tijd voetbalde hij bij DVC'26 en was hij een fanatiek De Graafschap supporter. Dat Nick een graag geziene gast op de Spinnekop was bleek wel uit het indrukwekkende eerbetoon tijdens de uitwedstrijd naar VVV-Venlo. In stadion De Koel werd Nick in de 32ste minuut met een spandoek en sterretjes geëerd. Daarnaast werd het nummer you never walk alone gezongen, ook door de aanhang van thuisclub VVV-Venlo.

Tijdens de herdenkingsdienst van Nick konden mensen een gift doen voor SV Superboeren. Daar zijn we als SV Superboeren erg dankbaar voor. We wisten ook direct dat we het aan iets wilde besteden dat blijvend is, en waar nabestaanden steun en kracht uit kunnen halen.

Samen met zijn familie en vrienden van Nick hebben we gewerkt aan dit herinneringsmonument. Er werd een ontwerp gemaakt waar ook de tekst van Nick op staat:

 “Soms is het niet erg iets moois te verliezen, beter verliezen dan dat je ’t nooit hebt gehad” - Nick

Met vrijwilligers van SV Superboeren werd er op zaterdagen gewerkt aan het herinneringsmonument. Onze speciale dank gaat uit naar vrijwilliger Dave Jansen en zijn werkgever Ter Horst Metaaltechniek. 

(tekst gaat verder onder de foto's)

Vrijdag 28 oktober werd voorafgaand aan de wedstrijd tegen Top Oss het herinneringsmonument officieel onthuld. Aan de familie en vrienden van Nick hebben we gevraagd of zij het herinneringsmonument wilden onthullen.

Aan het herinneringsmonument kunnen bordjes worden gehangen met een naam en eigen tekst.
De bordjes kunnen samen met SV Superboeren worden gemaakt. Met een vrijwilliger van SV Superboeren kan daarna een datum worden gepland om in alle rust het bordje op te hangen. 

Vanaf dit jaar wordt voor het eerste duel van het nieuwe kalenderjaar een minuut stilte in acht genomen, om alle Superboeren die ons ontvallen zijn in het jaar ervoor te herdenken. 

Voor meer informatie over het herinneringsmonument of een bordje, kunt u een mail sturen naar info@superboeren.nl.

#VEURALTIED

Volgende wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X