Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Museum krijgt een nieuwe prominente plek

Museum krijgt een nieuwe prominente plek

Het museum van De Graafschap was klein maar fijn. In de kleine ruimte naast de ingang van stadion De Vijverberg heeft de oprichter van dit museum, Herman Vermeer, jarenlang de historie van de Superboeren tentoongesteld.Veel foto’s, krantenknipsels, shirts en gewonnen prijzen waren er te zien. De laatste jaren voor zijn overlijden heeft Herman samen met Boudewijn Mecking van SV Superboeren samengewerkt om ervoor te zorgen dat de toekomst van het museum gewaarborgd kon blijven. Dit is gelukt. 

Vandaag 1 oktober, op de dag dat we de overlijdensdag van Herman gedenken hebben we mooi nieuws. Na veel overleg tussen de club, Erfgoedcommissie, SV Superboeren, Vereniging en vele vrijwilligers en supporter, kunnen we bekend maken dat het museum van De Graafschap naar het huisje bij het stadion gaat. De voormalige woning van materiaalman en clubicoon Theo Vergeer.

Binnenkort starten de werkzaamheden om dit huisje om te toveren tot een mooi, fris en groter museum. Met behulp van budget van de club en vele handen maken licht werk, zal de woning opgeknapt worden. 

De opbrengst die supporters op 3 juni j.l. In samenwerking met Bergh in het Zadel bij elkaar hebben gefietst zal besteed worden voor kankeronderzoek en de inrichting van het clubmuseum. 

De historie van De Superboeren zal op deze nieuwe prominente plek kunnen uitgroeien tot een waardig museum. 

Herman Vermeer zou trots geweest zijn.

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)