Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Ben Roelofs ontvangt de Gulden Gelderlander

Ben Roelofs ontvangt de Gulden Gelderlander

Het was nog verdomd lastig om het in het geheim te organiseren. Want wanneer is vrijwilliger van het eerste uur, Ben Roelofs nu niet op het stadion aanwezig? Ben is er altijd, en er ontgaat hem niets. Ben Roelofs is met zekerheid een super-Superboer te noemen.

Dat verdient dan ook een speciale onderscheiding. Hoewel hij er zelf eigenlijk niets van moest hebben, is hij benoemd tot Gulden Gelderlander.

Jochem van Gelder reikte de onderscheiding uit in het tv-programma De Gulden Gelderlander.

"Ben is de grondlegger van de nieuwe supporterskantine. Hij kent veel mensen en bedrijven in Doetinchem. Dan gaat hij op zijn fiets ernaar toe. Onder het genot van een bak koffie probeert hij spullen los te peuteren of te krijgen tegen inkoopprijs", vertelt vrijwilliger Frank Stinissen van SV Superboeren.

Bekijk de video waarin Jochem spreekt met vrijwilligers én Ben zijn onderscheiding krijgt. Bron: Omroep Gelderland

Ben is super-Superboer: 'hij heeft echt alles over voor de club' - De Gulden Gelderlander

Ben is initiatiefnemer van de bouw van de supporterskantine, het opknappen van het Spinnekopplein en nog veel meer. Hem kennende heeft hij ongetwijfeld in z'n hoofd al weer nieuwe plannen om iets nog mooier of nog unieker te maken. Ben is nooit klaar, en voor hem betekent dat er vrijwel dagelijks zijn.

Voorzitter van SV Superboeren Hans Boesberg: "Hij doet het zeven dagen in de week, helemaal vrijwillig! En dat al vele jaren lang. Supporters die nu grote kerels zijn, kent hij nog als klein ventje. Hij is de man met de ideeën, de man die alles doet."

Ook de voetbalclub zelf ziet het harde werk van vrijwilliger Roelofs. "De supportersvereniging van De Graafschap is het allerbelangrijkste", vertelt Sjoerd Weikamp, lid van de Raad van Commissarissen. "Ben is uniek! Je wil niemand tekort doen, maar vrijwilligers heb je ook in bepaalde gradaties. In de Champions League is Ben de Manchester City van De Graafschap."

Bekijk hieronder de hele aflevering van De Gulden Gelderlander. Bron: Omroep Gelderland


Foto's: SV Superboeren De Graafschap


Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X