Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Stadions vol! Teken de petitie

Stadions vol! Teken de petitie

Supporterscollectief Nederland start een petitie om het kabinet op te roepen de voetbalstadions volledig te openen. Waar dit in de meeste landen al is gebeurd, blijft Nederland zware en schadelijke beperkingen opleggen. Hierdoor missen miljoenen voetballiefhebbers en vele honderdduizenden stadionbezoekers nu al bijna twee jaar de echte voetbalbeleving. Voetbal zorgt voor plezier, sociale binding en ontspanning. Ook dat is in het belang van de gezondheid.

Tot nu toe is slechts 1/3 van de capaciteit toegestaan, onder strikte voorwaarden die een leuke voetbalbeleving onmogelijk maken. Het is hoog tijd voor échte versoepeling. Ook financieel is dit hard nodig. Met deze petitie roepen we het kabinet op om de stadions in februari volledig te openen.

De petitie is te ondertekenen via https://stadionsvol.petities.nl.

Voetbal in stadions leidt nauwelijks tot besmettingen, bleek eerder uit onderzoek van de GGD. Het risico is laag omdat supporters in de buitenlucht zitten en een vaste plaats hebben. Begin dit seizoen verliep het spelen met 2/3 en later volledige bezetting zonder problemen. Dit is ook de ervaring in het buitenland. In de meeste Europese landen zijn supporters ook de afgelopen maanden welkom gebleven. Bijna alle landen in Europa spelen momenteel voor volle of grotendeels bezette stadions, zonder dat dit tot problemen leidt.

1/3 is niet genoeg. Stadions vol! Op naar volledige bezetting en echte voetbalbeleving.

#stadionsvol

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Jong AZ

Jong AZ

Vrijdag 29 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 maart. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Jong AZ.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)