Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Hoe is het met: Steve De Ridder

Hoe is het met: Steve De Ridder

Vorige week zaterdag gooide met je derde competitiedoelpunt tegen Coventry  (2-4) de wedstrijd op slot, je zit in een heerlijke flow?
Ja, inderdaad. Ik word hier beschouwd als de supersub en het is niet de eerste keer dat ik een duel beslisten of in ieder geval in een definitieve plooi gooide. Ik zit inderdaad lekker in mijn vel en heb er 3 binnenliggen. Met de speeltijd die ik al gekregen heb, mag ik daar niet over klagen.

Southampton staat bovenaan in de Championship, je hebt een goede keuze gemaakt?
Ja, ik kan wel zeggen dat ik de goede keus heb gemaakt voorlopig, ik kon ook naar AZ en die staan ook eerste. Maar heb voor het avontuur gekozen en dat heb ik me nog niet beklaagd.

Hoe kijk je terug op je eerste wedstrijden?
Zeker met een positief gevoel, heb me al goed aangepast aan de manier van spelen. Het gaat er allemaal wel wat sneller en harder aan toe dan in Nederland, maar iets minder van het
positiespel dan in Nederland. Ik denk dat deze speelwijze wel aan mij besteed is.

Zelfs in de uitwedstrijden worden jullie door een enorme supportersschare gesteund?
Ja, tegen Reading toen ik in de laatste minuut gelijkmaakte, waren er 4000 supporters mee. Ongelooflijk is dat!  

Speelt De Ridder volgend seizoen in de Premier League?
Dat zou natuurlijk een jongensdroom zijn. De bakermat van het voetbal! Als je aan iedere voetballer vraagt wat hij wil bereiken zegt een groot deel, ooit in de Premier League spelen, dus het zou fantastisch zijn als dat voor mij zou lukken. Een jongen die een goede 2 jaar geleden nog op de bank zat in de Jupiler League, maar die keihard is blijven werken. Sprookjesmateriaal toch... ?

Is je vader in Engeland ook je trouwste fan zoals hij in Doetinchem ook bijna elke thuiswedstrijd aanwezig was?
Ja, de paps probeert alle thuiswedstrijden en een paar uitwedstrijden mee te pakken, al is het wel wat moeilijker dan in Nederland omdat hij altijd 6-10 uur moet reizen.

Hoe bevalt het leven in Engeland? Ben je al gesetteld?
Het leven bevalt me goed hier! Het helpt natuurlijk dat Engels een makkelijke taal is en dat ik dat al aardig onder de knie had, zelf voor ik naar Engeland ging. Dus dat maakt de communicatie op en naast het veld heel wat makkelijker.
 
Hoe kijk je terug op je periode bij De Graafschap?
Mijn periode bij De Graafschap was ongetwijfeld de beste periode van mijn leven. Heb alles met die club meegemaakt; Degradatie, promotie en handhaving. 3 verschillende emoties!
De mensen daar hebben me zoveel gegeven, ze hebben me de tijd gegeven om het beste uit mezelf te halen en zijn me blijven steunen. Ook de ploeg zoals we hadden bestond uit echte goede collega's en ja, zelf een paar echte vrienden! (ook al gebeurt dat quasi nooit in het voetbal) En daardoor hebben we de laatste 2 jaren ook zulke mooie prestaties bereikt.
 
Heeft het beeldje welke behoord bij de titel populairste Superboer 2010-2011 een mooi plekje gekregen?
Ik moet eerlijk toegeven dat het beeldje nog in Doetinchem staat, bij Joost Terol, omdat ik de tijd nog niet gevonden heb terug te keren naar Doetinchem. We spelen tussen de 50-60 wedstrijden op een seizoen hier in Engeland. Dus meestal zaterdag en dinsdag dus daardoor is het momenteel moeilijk om mij richting Doetinchem te begeven. Maar uitstel is geen afstel... Dat beeldje is voor mij echter wel heel bijzonder, want is de eerste individuele prijs dat ik gewonnen heb in mijn carrière.
 
Volg je de verrichtingen van de Superboeren?
Ik volg De Graafschap nog op de voet, als het lukt volg ik elke week de wedstrijden via een Live Stream op internet. Wel mooi om op die manier toch een beeld te krijgen van hoe het gaat bij De Graafschap. Het wil nog niet echt vlotten, maar ben er van overtuigd dat er genoeg talent in de groep zit om degradatie te voorkomen.
 
Wil je nog iets kwijt aan de supporters van De Graafschap?
Wat ik nog kwijt wil aan de supporters; blijf doen wat je doet, want het werkt. Iedereen in Nederland en zelf daarbuiten heeft zoveel sympathie en bewondering voor de club De Graafschap en de supporters. Denk wel dat ik mag zeggen dat ik me in geen enkele ploeg nog zo thuis zal voelen. En wie weet...zien jullie me ooit wel nog terug in het shirt! Zou voor mij in ieder geval een geweldige eer zijn.

 
Steve De Ridder gooit met de 2-4 in de uitwedstrijd tegen Coventry de wedstrijd op slot.

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X