Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Plezier en beleving bij het G-team in de Bijzondere Eredivisie

Plezier en beleving bij het G-team in de Bijzondere Eredivisie

Vanaf het seizoen 2019/2020 beschikt De Graafschap over een G-team. Twaalf jonge voetbaltalentjes, met een beperking, vertegenwoordigen de Superboeren in de Bijzondere Eredivisie.

De spelers worden behandeld als echte profs. De trainingen worden bijvoorbeeld gegeven op de Bezelhorst. En met de uitwedstrijden worden de spelers, staf en begeleiding vervoert met de officiële spelersbus van het 1e elftal.

Het G-team wordt begeleid door trainer Boudewijn Inja, assistent-trainers Dylan Bauhuis, Elena Kock en Eddy Scholten en teammanager Belinda Heins.

Zondag 26 september 2021. Vandaag staat er een belangrijke dag voor het G-team op de agenda. Naast het team van De Graafschap zijn ook de G-teams van SC Heerenveen, FC Emmen, VVV-Venlo en SC Cambuur aanwezig. Ze arriveren als echte profs met de officiële spelersbussen.

Er worden 2 wedstrijden in de Bijzondere Eredivisie gespeeld. "We" spelen tegen SC Heerenveen en FC Emmen.

De eerste wedstrijd tegen SC Heerenveen eindigt uiteindelijk in een gelijkspel. Er was nog even verwarring of dat SC Heerenveen wel of niet de beslissende 1-2 had gescoord, maar uiteindelijk werd de uitslag een gelijkspel.

In de tweede wedstrijd tegen FC Emmen kwam het G-team van De Graafschap niet door de verdediging heen. FC Emmen was fysiek groter en sterker en uiteindelijk verloren de Superboeren met 0-5.

Daarna volgde nog een strafschoppenreeks. Wat een feest toen de superboeren een strafschop raak schoten en de keeper ook nog een strafschop tegen hield van FC Emmen.

Plezier, sportiviteit en beleving voerde vandaag de boventoon. De toeschouwers genoten met volle teugen op de tribune #sportisvooriedereen.

In ons fotoalbum zijn naast onderstaande foto's nog meer foto's van deze dag te vinden!

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X