Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Het ontstaan van het mooiste terras (update)

Het ontstaan van het mooiste terras (update)

De SV Superboeren heeft begin dit jaar een voorstel neergelegd bij de club om het Spinnekopplein op te knappen. Het idee is door de club met enthousiasme ontvangen en de RVC gaf haar goedkeuring aan het project. ‘Iedereen in de RVC is super enthousiast’ liet Sjoerd Weikamp weten.

De bouwtekeningen zijn net als voor de kantine, gemaakt door onze eigen bouwkundig tekenaar Arie Wassink. Samen met Pim Steverink hebben Mark Nederlof en Ben Roelofs de begroting sluitend gekregen met de club en sponsors.

Wat gaan we doen? De bult zand langs het spoor en het grind worden weggehaald. Langs het spoor komt een schutting. Op de schutting gaat BT03 een voorstelling maken zoals zij dat alleen kunnen. De grond wordt geëgaliseerd en afgetrild. Het straten is dan een klus waar we vrijwilligers voor nodig hebben. Vervolgens planten we schaduw bomen en plaatsen we tuinbanken. Ook hiervoor zijn handjes nodig. Op het plein komt een hooiberg waar je o.a. Bratwurst kan kopen. De uitgang achterin de hoek wordt omgebouwd tot boerderij. Het oude scorebord uit de jaren 70 krijgt ook een mooie plek op het Spinnekopplein. Welkom op de Boerenbruiloft.

Zaterdag 3 juli 2021
Vandaag stond de 1e dag voor het straatwerk op het programma. Wat een klus. 1000 meter klinkers er in leggen met vrijwilligers. Wie bedenkt dit en hoe gaan we hier mensen voor vinden.

Na diverse oproepjes op social media melden mensen zich toch spontaan aan. Helden!

Om 07:00 uur starten Ben, Wimpie en Peter de voorbereidende werkzaamheden zodat de vrijwilligers om 08:30 uur na een korte uitleg en een bak koffie kunnen beginnen.

Nadat kersverse trainer Reinier Robbemond vakkundig de eerste D'ran tegel naar de juiste plaats had gereden, heeft hij deze tegel samen met voorzitter van SV Superboeren, Hans Boesberg, op de juiste plek gelegd. Daarna kunnen de vrijwilligers onder leiding van Wimpie beginnen aan de mega klus.

Gebr. Bulten voert de stenen aan met een kraantje waardoor er flink wat meters gemaakt kunnen worden. Door het warme weer was het soms afzien maar aan het einde van de dag kunnen we onder het genot van een biertje terug kijken op een geslaagde dag.

Zaterdag 10 juli 2021
Nadat Gebr. Bulten afgelopen week het 2e deel vlak had gemaakt, en Wimpie weer de voorbereiding had gedaan konden we vandaag het 2e deel gaan bestraten.

Dit keer kwamen er ruim 30 vrijwilligers helpen. Vanuit alle geledingen kwam de hulp.
De Vereniging, de Raad van Commissarissen, BVO, individuele supporters en uiteraard vrijwilligers van SV Superboeren.

Het weer was prachtig "straatweer" en vol gas gingen we weer D'ran. Gebr. Bulten voerde de stenen weer aan met een kraantje samen met kraantje van Boels welke belangenloos ter beschikking werd gesteld. Ook kampioensbakker Paul Berntsen kwam weer lekkere dingen afleveren voor bij de koffie. 

Het einde kwam steeds meer in zicht. En onder luid gejoel werd de laatste steen gelegd door Ben Roelofs van SV Superboeren en onze eigen Wimpie. Daarna werd er gezellig uitgerust onder het genot van een biertje of iets fris wat door Anton van der Kamp ter beschikking was gesteld.

Namens SV Superboeren willen we een ieder hartelijk bedanken voor zijn/haar hulp of bijdrage. Zonder jullie zouden we dit nooit kunnen realiseren. Respect!

Zaterdag 17 juli 2021
Van de 1000 meter straatwerk moest er nog zo'n 100-150 meter gebeuren. Eerst moetst het laatste stukje gelijk gemaakt worden hiervoor.  Dat was de dagen ervoor gedaan door Gebr. Bulten.

Opnieuw werd er een oproepje geplaatst voor vrijwilligers op de website en social media. En wat is het dan mooi om te zien dat er nog steeds mensen zijn die zich aanbieden om te komen helpen. 
Met een groepje van ongeveer 15 personen werd het laatste stukje er vakkundig onder leiding van Wimpie ingelegd. 

Het leverde ook deze vrijwilligers de dag erna de nodige spierpijn op voor degene die dit werk niet gewend zijn. Maar D'ran was ook vandaag weer het motto.

Wederom respect voor een ieder die hier op de knieen lag om het laatste stukje erin te knallen!

Dinsdag 20 juli 2021
Nu het straatwerk er in lag kwam het volgende project op de agenda staan. Picknickbanken monteren. Opnieuw werd er een beroep gedaan op vrijwilligers. Iedereen met een accuboorschroefmachine was welkom.

Onder toeziend leiding van mensen van Westerveld en Nederlof en SV Superboeren werden 's middags met een aantal vrijwilligers de eerste picknickbanken in elkaar gezet.

Ook voor de avond hadden vrijwilligers zich aangemeldt. We gingen als een speer en aan het eind van de avond waren alle picknickbanken in elkaar gezet.

Geweldig om te zien dat vele handen daadwerkelijk licht werk maken. Dank je wel aan alle vrijwilligers!

Klik hier voor meer foto's gemaakt tijdens het straatwerk op zaterdag 3 juli 2021.
Klik hier voor meer foto's gemaakt tijdens het straatwerk op zaterdag 10 juli 2021.
Klik hier voor meer foto's gemaakt tijdens het straatwerk op zaterdag 17 juli 2021.
Klik hier voor meer foto's gemaakt tijdens het monteren van de picknickbanken op 20 juli 2021.

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X