Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Reinier Robbemond nieuwe trainer De Graafschap

Reinier Robbemond nieuwe trainer De Graafschap

De Graafschap heeft Reinier Robbemond voor twee seizoenen vast gelegd als de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap. 

Voor Reinier is de Vijverberg geen onbekend terrein. Tussen 2004 en 2009 was hij als middenvelder actief in Doetinchem en kwam hij tot ruim 100 officiële duels voor de Superboeren. In 2007 beleefde hij de promotie met De Graafschap naar de Eredivisie.

In het verleden was hij hoofdtrainer van Jong AZ en TOP Oss. Daarnaast was hij bij Willem II en PSV actief als assistent-trainer, waarbij hij bij Willem II ook nog acht duels als interim-hoofdtrainer werkzaam was. Afgelopen seizoen was Robbemond assistent-trainer van Maccabi Tel Aviv, waarmee hij tweede werd van Israël.

"We zijn zeer verheugd dat we Reinier als nieuwe hoofdtrainer kunnen presenteren", zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Na het afscheid van Mike Snoei hebben we de tijd genomen in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. We hebben ons breed georiënteerd om tot de beste keuze te komen. We hebben met elkaar een profielschets opgesteld waar een nieuwe trainer aan moest voldoen. Daar past Reinier perfect bij. Hij heeft ervaring als trainer - in zowel binnenland als buitenland - en heeft een duidelijke voetbalvisie die aansluit bij waar we met de club heen willen. Daarbij hoort ook het inpassen van eigen jeugd, waar we komend seizoen verder op in willen zetten. Daarnaast heeft Reinier natuurlijk een verleden bij ons. Hij kent De Graafschap, de cultuur van onze club én de achterban."

Reinier Robbemond, die binnenkort wordt gepresenteerd, kijkt uit naar zijn terugkeer naar De Graafschap. "Na een geweldige, succesvolle periode bij een topclub als Maccabi Tel Aviv mag ik nu terugkeren als hoofdtrainer bij deze mooie club. Ik heb als speler hier een geweldige tijd meegemaakt met altijd een volle Vijverberg waar het fantastische publiek je altijd steunde tot de laatste seconde. Nu mag ik als trainer met mijn staf en spelers ervoor zorgen dat we in die zelfde sfeer successen mogen gaan boeken. Ik kijk er erg naar uit om te gaan beginnen aan deze mooie uitdaging."

 

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X