Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Wie heeft informatie over Sem Vijverberg? (Video)

Wie heeft informatie over Sem Vijverberg? (Video)

15 jaar zou hij nu zijn…Sem Vijverberg. Misschien was hij wel een voetballer geworden.

Op zondag 29 januari 2006 werd het levenloze lichaampje van een pasgeboren jongetje gevonden door 3 spelende kinderen in de rietkraag van een vijver “de Kapperskolk” aan de Torontostraat in Doetinchem.

De kinderen denken eerst dat er een pop in het water ligt. Maar als ze hun ouders erbij roepen dan zien deze direct dat het gaat om een pasgeboren baby. De ouders schakelen de politie in.

De kinderen die hem hebben gevonden geven hem uiteindelijk de naam Sem Vijverberg. Een van de kinderen vindt Sem een leuke naam. De achternaam Vijverberg is een verwijzing naar het stadion van voetbalclub de Graafschap. 

De politie start direct een groot onderzoek. Met 25 rechercheurs wordt ruim 9 maanden gewerkt aan de zaak. Helaas is nooit vast komen te staan wie de ouders van Sem Vijverberg zijn, wie hem in het ijskoude water hebben achtergelaten en wie verantwoordelijks is voor de dood van het jongetje.

Uit de sectie die is uitgevoerd op het lichaampje van Sem Vijverberg blijkt dat het jongetje heeft geleefd en door fors geweld om het leven is gebracht. Het vermoeden bestaat dat de baby nog niet dood was op het moment dat hij in de vijver is achtergelaten.

Vermoedelijk is het jongetje rond 22 januari 2006 achtergelaten in het ijskoude water. Weerkundigen hebben aan de hand van temperatuur- en ijstabellen deze conclusie getrokken.

‘Het gaat hier wel om een misdrijf, dat moeten we niet uit het oog verliezen’. Deze zaak vraagt om antwoorden. Wie bracht het kindje om het leven, waarom moest het dood en wie zijn de vader en moeder? Dat zegt de teamleider van het coldcaseteam in Oost-Nederland, Ferdinand Schellinkhout.

Heeft u informatie die van belang kan zijn om de vragen te beantwoorden, het is nooit te laat om te praten.

U kunt gratis bellen met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of een mail sturen naar coldcase@politie.nl. Ook kunt u het anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Doe het voor Sem, voor het onschuldigde jongetje wat geen voetballer meer mocht worden.

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X