Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Vrijwilligers in actie voor "Smoel op de Stoel"

Vrijwilligers in actie voor

Op de tribune van stadion De Vijverberg zijn zondagmiddag honderden foto’s geplaatst om geld in te zamelen voor het goede doel Swim to Fight Cancer Achterhoek.

Bijna duizend supporters hebben zich ingeschreven voor de actie, een samenwerkingsverband van Swim to fight Cancer Achterhoek en supportersvereniging SV Superboeren De Graafschap.

Ze stuurden, tegen betaling van 19,54 euro (1954 is het oprichtingsjaar van de club) een foto van zichzelf of van een zieke of zelfs al overleden dierbare in.

"Wij zagen eenzelfde soort actie voorbij komen bij NAC Breda", zegt projectleider Margot Verhagen van Swim to Fight Cancer Achterhoek. "Toen ontstond het idee om dit ook bij De Graafschap op te zetten."

"We kunnen de hele lange zijde van het stadion van smoelen voorzien", zegt Verhagen. Ze hoopt dat de selectie van De Graafschap een extra boost krijgt als zij alle foto's op de tribunes zien staan.

"Het is belangrijk dat de jongens even wat extra ondersteuning krijgen. Al is het niet in geluid, maar wel qua hart en verbinding richting de selectie."

Eén van de supporters die samen met haar collega's een stoeltje kocht is de 25-jarige Suze Meek. Sinds haar elfde is ze fanatiek supporter en mist ze geen enkele thuiswedstrijd van de Superboeren. Afgelopen najaar kreeg ze de diagnose borstkanker.

Er volgde een lange periode van behandelingen, waaronder zestien chemo's. Inmiddels heeft ze een eerste operatie erop zitten en volgt binnenkort de tweede. We wensen Suze heel veel sterkte met haar verdere traject en herstel.

Na een korte introductie werd er snel een kopje koffie gedronken met iets lekkers erbij wat Kampioensbakker Paul Berntsen beschikbaar had gesteld.

Daarna gingen tientallen vrijwilligers van Swim to Fight Cancer Achterhoek en SV Superboeren in het zonnetje er D'ran om alle smoelen op de tribunestoeltjes te haken. Met uitendelijk een prachtig resultaat. Wat fijn om eindelijk eens weer wat meer smoelen in het stadion te zien!

De actie levert nu al 15.000 euro op, maar dat bedrag kan nog oplopen. De spelers van De Graafschap droegen zondagavond tijdens de warming-up een speciaal shirt. Die wordt geveild waardoor het bedrag hopelijk nog flink op gaat lopen.

Hieronder een aantal foto's van deze bijzondere middag. De vrijwiligers van SV Superboeren De Graafschap zijn blij dat ze konden bijdragen aan dit mooie initiatief.

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X