Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Ons #hartveurdeclub klopt voor iedereen!

Ons #hartveurdeclub klopt voor iedereen!

Afgelopen dinsdag 11 oktober 2022 was het de Internationale Coming Out Day.

Het supporterscollectief Nederland heeft haar leden, waaronder de SV Superboeren, gevraagd aandacht te besteden aan de acceptatie van LHBTIQ+ in het voetbal.

In het voetbalweekend van vrijdag 14 oktober, zaterdag 15 oktober en zondag 16 oktober wordt door alle voetbalclubs aandacht besteed aan acceptatie van LHBTIQ+ op initiatief van de Alliantie Gelijkspelen 4.0 (John Blankenstein Foundation, NOC*NSF, KNVB en KNHB).

Als symbool voor de lgbt-gemeenschap wordt sinds de laatste decennia van de 20e eeuw vrijwel algemeen de regenboogvlag gebruikt.

Deze in 1978 in de Verenigde Staten ontworpen vlag staat doorgaans symbool voor zowel homoseksuele mannen en vrouwen (lesbiennes) en biseksuelen, transgenders, interseksuelen, queer en alle andere mogelijke manieren waarop mensen zichzelf, hun gender of seksualiteit kunnen benoemen.

Mensen uit de LHBTIQ+ groep krijgen nog regelmatig te maken met problemen. Op het werk bijvoorbeeld. Maar ook in het onderwijs, de openbare ruimte en bij het uitoefenen van sport.

Samen maken wij ons sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden. Kortom, in actie voor meer LHBTIQ+ acceptatie in de voetbalwereld!

SV Superboeren wil onderstrepen dat iedereen welkom is in het voetbal! 

Ons #hartveurdeclub klopt voor iedereen! #OneLove

Hierbij een overzicht van de acties die we dit weekend kunnen verwachten.

  • De aanvoerders van alle teams spelen met de speciale #OneLove’ aanvoerdersband. #OneLove is de campagne voor verbinding en is onderdeel van het gezamenlijke aanvalsplan tegen discriminatie, ‘Ons voetbal is van iedereen’. Eerder werd al bekendgemaakt dat de nationale teams van tien landen, waaronder Nederland, meedoen aan de #OneLove campagne tijdens de Nations League en het WK in Qatar
  • Alle coaches en (assistent) scheidsrechters dragen een regenboogspeldje
  • ESPN laat de regenboog terugkomen in de microfoons, speldjes en tv-uitingen
  • Bij alle thuisspelende clubs wapperen regenbooghoekvlaggen
  • Telstar speelt haar thuisduel tegen Roda JC in een speciaal ontworpen regenboogtenue en vraagt rondom deze wedstrijd extra aandacht voor het thema

(onderstaande foto's zijn van een eerder moment)

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X