Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Op naar Doetinchaar……………(door (uitge)prikkel(d))

Op naar Doetinchaar……………(door (uitge)prikkel(d))

Nog even en dan mogen onze Zebra’s de wei weer in.

Oh sorry, dat kun je natuurlijk niet zomaar zeggen, want dat is niet leuk voor de zebrapaden en het groene gras. Dat wordt beweerd door mensen die teveel blauwwit denken en zich groen (en geel?) ergeren aan het zomaar gebruiken van allerlei termen.

Hebben die zebrapaden in de gaten dat ze hiermee gediscrimineerd worden, zou het?

De Vijverberg zal in ieder geval weer echte supporters herbergen, of is zoiets zeggen not-done omdat je daarmee een eventueel dal waar zich een beekje bevindt met daarin dobberende nep- dan wel  succes-supporters tekort doet?

En misschien moeten we wel naar een gender neutrale Achterhoek, die op de oneven dagen Voorbocht gaat heten.

Daarnaast zijn er verzoeken om de naambordjes van Doetinchem en Zelhem te vervangen in Doetinchaar en Zelhaar.

Het standbeeld van Herman van Velzen zal weldra vallen en vervangen worden door een kunstwerk dat de Hoog Haarlemmerdijkse taal meer recht doet, omdat de promotie van het dialect een degradatie van het Algemeen Beschaafd Nederlands in zich draagt en dat moeten we met ons allen niet willen.

Hoe het ook klinkt, wat het ook is, zo is er altijd wel wat.

De Oude IJsselbrug mag ook niet meer, want demonstraties door Nieuw-IJsselaars afkomstig uit Dichteren en de Huet liggen in het verschiet. Deze mensen pikken het niet langer dat ze worden gepiepeld als inwoners van “de andere kante van de Iessel”.

Ook zo, maar dan andersom gebeurt in Nieuw Wehl, waar de oorspronkelijke inwoners van Wehl zich verzetten vanwege het simpele feit dat zij niet als nieuw versleten worden.

Vanuit de politiek wordt druk uitgeoefend op het bestuur van de Graafschap om af te zien van toekomstig gebruik van de term Superboeren.

Dit blijkt een term te zijn die uitnodigt tot agrarische suprematie en aan een überbauer willen we niet graag herinnerd worden, toch?

Kan het woord Graafschap dan nog wel?

Veranderen in (Be)graafschap zorgt voor onrust in de uitvaartwereld, maar het blijven bezigen van de naam Graafschap stelt de vakbonden die werknemers in het grondverzet vertegenwoordigen weer achter.

Wat kan er dan eigenlijk nog wel? Dat zal ik jullie uit (proberen te) leggen.

Over besturen gesproken zou ik namelijk de volgende vraag voor willen stellen.

Is de vereniging er voor het bestuur, of is het bestuur er voor de vereniging?

Knap verwarrend, als je het één niet van het ander weet te onderscheiden.

Maar ja, overal is weleens wat. Als dat “eens” maar niet te lang gaat duren, want dan komt de levensvatbaarheid van een bestuur in het gedrang.

Zeker lijkt me dat het geval als een bestuur (oftewel de som der delen) de uiterste houdbaarheidsdatum niet alleen nadert, maar al lang lijkt te zijn overschreden.

Vergelijk dat maar met het overschrijden van verkeersregels, in dit geval de te overschrijden fatsoennormen, waar sommige bestuurders kennelijk geen rekening mee hoeven houden.

Tja, één en één is twee zal je misschien denken, maar soms ligt óók dat toch net weer even iets anders.

Als dan toch blijkt toch dat de vereniging er voor het bestuur is, zouden al die leden (met of zonder tompoes) dat dan ook weten?

Ik denk het niet. Net zomin denk ik dat leden weten dat er geen visie en beleid mogelijk is met over uiterste houdbaarheidsdatum acterende bestuursleden die zich als vastgeroeste ego’s gaan gedragen

Daarom ook pleit ik ook voor Revolutie.

Dat woord herbergt “evolutie” in zich, hetgeen de dinosauriërs onder ons worst zal wezen.

Trouwens ik denk dat ik maar stop, anders doe ik andere T-rexen en voor-krijttijdachtigen weer tekort en ben ik bang dat supporters binnen de vereniging zich in een soort van Jurassic Park opgesloten gaan voelen. Het is ook nooit goed.

Maar we houden het netjes, denk erom!

 #devijverbergisgeenjurassicpark

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Jong AZ

Jong AZ

Vrijdag 29 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 maart. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Jong AZ.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)