Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Kop of munt… (door Prikkel)

Kop of munt… (door Prikkel)

Kippenvel krijg je ervan, oftewel tuutenvel. De soap rond het al dan niet opstarten van onze Heilige competitie nadert voor de zoveelste keer een bijna kookpunt.  Trouwens over kookpunt gesproken; daarbij gaat het over het punt waarop de maximumtemperatuur is bereikt voordat er gasbellen gevormd worden bij een bepaalde omgevingsdruk. Ga er maar aan staan.

Je kunt wel stellen dat de druk er behoorlijk op staat aan de Lijsterbeslaan. Het gaat er dan wel om dat de druk zo verdeeld wordt dat de club niet omvalt. Maar dat schijnt allemaal in goede handen te zijn, dus daar hoeft een rechtgeaarde supporter zich geen zorgen over te maken. Verlengd of niet verlengd, komt allemaal in orde. Omdat onze seizoenen sowieso altijd lang zijn, duurt het ook wat langer voordat we aan de kook zijn. En als de club hier niet voor zorgt, dan doet momenteel de buitentemperatuur dat wel.

Onder het goedkeurend oog van de Joker en Simon wordt alles nauwlettend in de gaten gehouden en schijnt er komend seizoen niets meer mis te kunnen gaan. Ik hunker naar de tijden dat een zuchtje onrust buiten het stadion een orkaankracht van paniek teweegbracht op de burelen daarbinnen, of niet Hylke? Maar niets daarvan, er heerst een serene rust en het leger der Verlengden groeit gestaag. Weten ze al dat de bal vanaf september weer gaat rollen? Met thermometer, mondkapje (want je mag toch niet zingen, dat spettert te veel) broek in de vouw en schone nagels. En zijn ze ook al op de hoogte van het feit dat het niet eens zeker is of zij wel tot de gelukkigen behoren die op verre afstand van elkaar de tribunes weer mogen gaan bevolken?

Uit bekende én betrouwbare bron is vernomen dat telkens op de woensdag vóór een thuiswedstrijd op P1 een loting zal plaatsvinden om ervoor te zorgen dat een beperkt aantal Verlengden de tribunes mag beklimmen.  Zie het voor je. De tijd vóór de trekking hebben verschillende supporters contact over de vraag in welke koker ze zitten als de trekking plaats vindt.

Het schijnt ook zo te zijn dat bepaalde supporters bij elkaar in de koker zitten, om te voorkomen dat ze straks gezellig samen in zo’n anderhalve meter vak moeten bivakkeren. Het zou zomaar kunnen klinken: “Kom hier al vele jaren……..” en dan wachten op de respons… Maar die klinkt dan: “wat zegt u”. Dat moeten we natuurlijk niet willen. Weg die kokers dus en over gaan op “Kop of munt”. Net als een scheidsrechter en dan de zijde laten kiezen. Kortom, we gaan er weer voor.

D’r op of d’r onder, alhoewel…

#kopofmunt

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X