Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Statafels voor de supportersvereniging

Statafels voor de supportersvereniging

De Brabantse Jos leerde de Achterhoekse Ida in 2004 kennen. Op voetbalavonden van De Graafschap kon hij pas om kwart over 10 komen, omdat Ida eerst met haar zoon naar de wedstrijd ging. Dat vond Jos maar niets. Vandaar dat hij losse kaarten ging kopen voor de wedstrijden.

Ook hij werd bevangen door het “De Graafschap-virus”, waardoor hij een jaar later al een seizoenkaart kocht, zodat ze met z’n drieën naar De graafschap konden. Naast de liefde voor Ida ontstond er de gedeelde liefde voor De Graafschap.

Toen Ida in 2006 met haar zoon verhuisde naar Brabant, bleven ze een seizoenkaart houden. De Graafschap bleek diep in hun hart te zitten. En daardoor voelden ze zich ook meer en meer betrokken bij de club. Ondanks de afstand wilden ze een steentje bijdragen (Jos is niet voor niets metselaar) aan het “samen d’ran” gevoel. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

- Af en toe poetsen 12e man
- Metselwerk kantine
- Schilderen (achterwand tribune, podium)

Jos en Ida vinden het prachtig om te zien dat verschillende mensen zich belangeloos inzetten voor de club. Anders zou de club niet zijn, wat die nu is.

Mooi was te zien dat de Brabantse familie, vrienden en buurt ook De graafschap gingen volgen, terwijl ze daarvoor de club eigenlijk niet kenden.

Thuis gaat het gesprek natuurlijk ook vaak over het wel en wee van de club en worden de ontwikkelingen gevolgd. Ineens vielen Jos en Ida de statafels op, die op de foto op de homepage van de supportersvereniging staan. Jos vond het meteen een mooi idee om zoiets te gaan maken. Hij maakte een ontwerp op papier en informeerde bij bekenden.

Het onderstel van de statafels werd gemaakt van metaal, dat tweemaal werd gepoedercoated in Erp (in Graafschap-blauw). De tractorbanden vond Jos bij een bandenbedrijf in Veghel. De trespa-bladen van 12 mm werden in Amstelveen gehaald en daarna bestickerd met het logo van De Graafschap in Gemert.

Thuis ging Jos samen met Ida de statafels monteren. Voordat de banden zwart gespoten werden, werden ze eerst warm gemaakt door middel van een grote gasbrander.

Het resultaat vonden ze super. En Ben Roelofs werd gebeld met de vraag wanneer ze de verrassing konden afleveren. Dinsdag 11 februari was de grote dag. Ben was zeer verrast. De statafels werden meteen in de kantine gezet.

Voor ons betekent De Graafschap veel en daarom hopen we dat de supportersvereniging en onze supporters veel plezier zullen beleven aan deze statafels. Wij vonden het beide een mooi gebaar om zo een bijdrage te kunnen leveren aan onze club.

 

Jos en Ida van der Wijst

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X