Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Supporters De Graafschap niet naar Maastricht

Supporters De Graafschap niet naar Maastricht
Vanochtend hebben wij De Graafschap verzocht om de kaartverkoop voor de uitwedstrijd tegen MVV te annuleren. Dit omdat MVV, ondanks dat er geen sprake is van enkel een verplichte buscombi, de meerderheid van onze supporters verplicht om met de bus naar Maastricht af te reizen.

Wij zien dit als zeer ongewenst. Wanneer we dit accepteren is het hek van de dam en is het in onze ogen tevens een vrijbrief voor andere speelsteden om ons dit seizoen ook allerlei beperkingen op te leggen. Daarom geven we een duidelijk signaal af door niet naar Maastricht af te reizen.

Afgelopen seizoen gingen gemiddeld 456 supporters mee naar uitwedstrijden en zorgden zij telkens weer voor een fantastische sfeer. Het gastenvak van MVV kent 400 plaatsen, maar deze plekken zijn alleen volledig beschikbaar wanneer alle supporters per bus naar Maastricht reizen. En dat willen we nu juist niet.  Wij willen dat onze supporters zelf de keuze kunnen maken of zij met eigen auto of met de bus naar een uitwedstrijd gaan. Door de zeer beperkte parkeerruimte in Maastricht kunnen echter slechts zo'n 100 supporters met eigen auto. 

Daarnaast zou er dan slechts één bus mogen afreizen. Houdt dus in dat er slechts maximaal 160 supporters welkom zijn. En dat is, zeker wanneer een gastenvak 400 plaatsen biedt, natuurlijk veel te weinig.

Wij staan voor normalisatie en dit staat haaks op alles wat met normalisatie te maken heeft. We moeten het nooit normaal gaan vinden dat supporters worden gedwongen om met de bus te gaan, omdat er anders te weinig parkeerplaatsen zijn en als gevolg daarvan slechts een klein deel van de beschikbare kaarten verkocht kan worden.

Wanneer een club een gastenvak heeft met 400 plaatsen en er is geen sprake van een verplichte buscombi, maar van een auto/buscombi, dan hebben zij wat ons betreft ook de verplichting om ervoor te zorgen dat alle supporters die met eigen auto willen reizen, dit ook daadwerkelijk kunnen doen. 

De Graafschap en de supportersgeledingen zijn al enige tijd met elkaar in overleg om oplossingen aan te dragen, die helaas door de autoriteiten van Maastricht zijn afgewezen. Zij geven aan dat alternatieven niet mogelijk zijn, omdat dan de veiligheid van supporters van De Graafschap niet gegarandeerd kan worden. 

Wij zijn zelf dus helemaal niet het probleem, maar in dit geval wel het slachtoffer. De wereld op z'n kop! Maastricht, één van de grootste steden in Nederland, wil het songfestival organiseren, maar krijgt het nog niet eens voor elkaar om 400 Superboeren op een gastvrije manier te ontvangen...

Wij betreuren deze boycot, want we vinden niet gaan eigenlijk de slechtst mogelijke oplossing. We zien echter op dit moment geen andere mogelijkheid. 

We gaan in ieder geval het landelijke Supporterscollectief informeren en zullen ook de KNVB vragen om hun mening. De KNVB staat immers voor toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal. Ook voor uitsupporters. En daar is in dit geval geen enkele sprake van.

Namens SV Superboeren, Brigata Tifosi, Oldies DTC, SYL Winterswijk, DRAN Neede, Didam on tour

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X