Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

In aanloop naar… AZ-thuis

In aanloop naar… AZ-thuis

In deze rubriek van www.superboeren.nl verzamelen we iedere week een aantal korte nieuwsfeiten die in verband staan met de komende wedstrijd.

- Na de midweekse speelronde speelt De Graafschap zaterdag 6 april om 20:45 uur een thuiswedstrijd tegen AZ.

- De laatste twee duels liet De Graafschap goed spel zien, alleen werden de kansen niet benut en bleef het resultaat uit.

- Na de 1-0 voorsprong tegen Heracles Almelo van Charlison Benschop sloeg de score in de tweede helft om naar een 1-2 nederlaag.

- Afgelopen dinsdag opnieuw sterker dan opponent FC Groningen. Het team van coach Henk de Jong kwam na diverse mogelijkheden niet tot scoren. De enige kans van de thuisploeg was raak, 1-0 verlies.

- Tegen FC Groningen keerde Fabian Serrarens weer terug in de basis. Youssef El Jebli ontbrak tegen de groen-witten wegens een schorsing (n.a.v. een vijfde gele kaart).

- De strijd onderin gaat tussen vier clubs: Excelsior, De Graafschap, FC Emmen en NAC Breda.

- Laatstgenoemde club won woensdag de ontmoeting met 1-2 van Excelsior. In de blessuretijd kwam de winnende treffer van NAC Breda tot stand.

- Bij tegenstander AZ is coach John van den Brom aan zijn laatste seizoen in Alkmaar bezig. Volgend seizoen gaat de oefenmeester aan de slag bij FC Utrecht.

- AZ staat derde en kent in Feyenoord een concurrent. Het gat is slechts één punt om Europees voetbal te halen. De vierde plek betekent uitkomen in de play-offs.

- Dinsdagavond zorgde AZ voor een 0-2 ruststand in Arnhem door treffers van Ron Vlaar en Teun Koopmeiners. Vitesse kwam in het tweede bedrijf op gelijke hoogte, 2-2 puntendeling.

- AZ is, naast PSV (19) en Ajax (25), de derde ploeg met de minste tegentreffers in de Eredivisie: 32.

- Onlangs werd Ajax met 1-0 verslagen door een treffer van Guus Til.

- Stijn Wuytens kwam in zijn periode bij PSV een halfjaar op huurbasis uit voor De Graafschap. Dat was in het seizoen 2008-2009.

- Voor Charlison Benschop is het een weerzien tegen zijn oude club. De aanvaller speelde in de periode 2010-2012 in het rood-wit van AZ.

- Eerder dit seizoen won AZ in Alkmaar met 1-0 van De Graafschap. In het laatste kwartier zorgde Mats Seuntjens voor de enige treffer.

- De laatste keer in Doetinchem leverde een 1-3 eindstand op. Rajko Brezancic en Markus Henriksen (2x) zorgden voor de Alkmaarse goals. Nathaniel Will scoorde namens de thuisploeg tegen.

- De Graafschap won in 2010 met 2-1 van de Alkmaar Zaanstreek. Na de 0-1 van Graziano Pellè maakten Rydell Poepon en Hugo Bargas de doelpunten voor de Superboeren.

Nieuws van SV Superboeren

- Voor thuis- en uitwedstrijden van De Graafschap zijn op verschillende manieren toegangskaarten verkrijgbaar. Hier leest u er alles over.

- Zou u ook graag eens een uitwedstrijd van De Graafschap willen bezoeken? Lees er alles over in de rubriek busreizen op deze website.

Lid worden van SV Superboeren De Graafschap

De laatste tijd worden steeds meer Superboeren lid van SV Superboeren. Een lidmaatschap kost 15 euro per seizoen en daarmee zorg jij er mede voor dat wij sfeer kunnen maken op het Spinnekopplein. Info en aanmelden.

Social Media

- Word volger van ons op Twitter via http://twitter.com/superboerennl

- Like ons op Facebook via http://www.facebook.com/Superboeren

Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Wat verwachten de deelnemers aan de Superboerenpoule (in %):

Overwinning: 8.57

Gelijkspel: 10.71

Nederlaag: 80.71

Wil je graag je eigen positie en score zoeken óf de prestatie van je team te weten willen komen, klik dan hier.

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X