Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Tentoonstelling '65 jaar Superboeren'

Tentoonstelling '65 jaar Superboeren'

Na een lange voorbereiding is vrijdag 22 maart de tentoonstelling '65 jaar Superboeren' geopend. In De Gruitpoort vond het officiële gedeelte plaats voor en met genodigden. Na afloop daarvan liepen de aanwezigen richting het Stadsmuseum. Daar werd de expositie geopend door Rens Steintjes, wethouder Sport in de gemeente Doetinchem. 

Het is een prachtige tentoonstelling geworden. Een échte Superboer zal kippenvelmomenten krijgen, een paar keer moeten slikken en af en toe een traan wegpinken. Veel herinneringen, hoogte- en dieptepunten, momenten van vreugde, maar ook verdriet volgen elkaar op in de verschillende ruimten waar de thema's vreugde, verdriet, helden en D'RAN uitgebeeld worden. De wat minder ervaren Superboer zal tijdens het bezoek aan de expositie zien en beleven dat de jarige voetbalclub meer is dan alleen voetbal. Historische overzichten en een tijdlijn met hoogte- en dieptepunten, virtual reality waarbij het lijkt of de bezoeker in de catacombe staat om het veld op te lopen, het kindermuseum met een vitrine vol foto’s en een tafelvoetbalspel, plekken waar rustig, in een comfortabele fauteuil, boeken doorgebladerd kunnen worden en waar constant filmpjes te bekijken zijn die de vier thema's laten zien.

Ook is er een minder gevulde vitrine te zien en een schaars gevuld prikbord. Bezoekers kunnen deze zelf vullen middels het aanbieden van een bijzonder en uniek object dat betrekking heeft op De Graafschap. Dat maakt het dat de tentoonstelling aan het einde van de looptijd pas compleet is.

Van zaterdag 23 maart tot en met zondag 25 augustus is de tentoonstelling tijdens de openingsuren van het Stadsmuseum, aan de Burgemeester van Nispenstraat 2 in Doetinchem, te bezoeken. De entree bedraagt 4,75 euro. Kinderen tot en met 12 jaar en bezoekers met de museumjaarkaart mogen de tentoonstelling gratis bezoeken.

Foto's van de opening van de tentoonstelling "65 jaar Superboeren" staan in het fotoalbum.

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X