Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Persbericht D’ran: kippenvel op De Vijverberg (update)

Persbericht D’ran: kippenvel op De Vijverberg (update)

Met kippenvel op de armen heeft stadion De Vijverberg de actie DRAN.nl omarmd. Niet alleen waren de aanwezige nieuwbakken shirtsponsoren massaal gehuld in het nieuwe tricot met hun naam vereeuwigd. Ook bood de sfeer rond de thuiswedstrijd tegen Vitesse –behoudens de 0-1 uitslag- alles wat de unieke supportersactie herbergde.

De zondagmiddag vormde een mooie apotheose van supportersactie DRAN.nl, waarbij supporters met steun van sponsoren hun naam in het D’ran-logo op het shirt konden zetten. Afgelopen zondag speelde De Graafschap voor het eerst met de supportersnamen in het logo.

Voor de aftrap reikte DRAN.nl-woordvoerder Sjoerd Weikamp, geflankeerd door spelers Muslu Nalbantoglu en Purrel Frankel, het eerste shirt uit aan Tante Lien, clubicoon en oma van Graafschap-mannetjesputter Rogier Meijer. Het leverde een bijzondere bijeenkomst op op de middenstip van De Vijverberg, met een vlammend betoog van Weikamp over voetbalcultuur, en de waarde van De Graafschap voor de Achterhoek en het betaald voetbal in het algemeen.

De staande ovatie sprak boekdelen. Weikamp, sprekend namens de acht initiatiefnemers van DRAN.nl sprak van een fraaie bekroning op een succesvolle actie. “Omdat De Graafschap hiermee laat zien dat het ware fundament onder het betaald voetbal de gewone supporter is.”  De officiële overdracht van het shirt met supportersnamen –ván de supporters terug naar de club- kreeg extra cachet door een fraaie sfeeractie van Brigata Tifosi, die bij de opkomst van de spelers de gehele Spinnekop-tribune in fraaie spandoeken hulde. Ook de Groenendaal-tribune werd door supportersvereniging De Vriendenkring met  blauwwitte vlaggen en confettikanonnen ondergedompeld.

De organisatoren van DRAN.nl willen alle supporters van De Graafschap danken voor de geweldige sfeer en ambiance op stadion De Vijverberg vanmiddag, maar bovenal voor de massale omarming van DRAN.nl de afgelopen weken. Zelfs na de wedstrijd, en dus de nederlaag, was het warme applaus van de supporters voor de inzet van de spelers hét bewijs van de gedachte achter de actie DRAN.nl: ultieme inzet als kenmerk van, en voorwaarde voor onvoorwaardelijke clubliefde.

In korte tijd zijn met de actie DRAN.nl een veertigtal sponsoren en 2075 shirtsponsoren bereid gevonden het shirtsponsordeel van de begroting van de Superboeren te dekken. Dit leverde niet alleen een mooi uniek shirt op met daarin alle namen van de deelnemers; het supportersinitiatief geniet van waardering en belangstelling uit het hele land.

Shirtsponsoren in beeld op: www.dran.nl

Honderden shirtsponsoren zijn afgelopen zondag vastgelegd op de gevoelige plaat. Dit leverde een schitterend beeld op van de mensen achter de 2075 namen op het shirt. Op www.dran.nl kunt u terugkijken op een mooie dag in de geschiedenis van de club. Uw eigen foto insturen kan nog steeds. Mail een foto van u zelf, uw kinderen etc in het shirt naar info@dran.nl Uit de ingezonden fotos worden VIP arrangementen voor De Graafschap verloot.

Foto: Voorafgaand aan de wedstrijd nam Tante Lien op de middenstip van De Vijverberg het eerste D'ran-shirt in ontvangst. Zij werd begeleid door Purrel Fränkel (links en Muslu Nalbantoglu (rechts).

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X