Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Voormalig jeugdtrainer De Graafschap naar Fulham

Voormalig jeugdtrainer De Graafschap naar Fulham

Fulham-trainer Martin Jol heeft een Nederlander toegevoegd aan zijn technische staf. Techniektrainer Jefta Bresser (40), die de afgelopen zes jaar in dienst was van PSV, vliegt komende maandag naar Londen om een contract voor één jaar te tekenen.

 Bresser, die in Nederland wordt beschouwd als een van de betere specialisten op het vlak van technische training, zal bij Fulham zowel voor het eerste elftal als voor de jeugd actief zijn.

'Dit is een geweldige uitdaging', aldus Bresser. 'De Nederlandse school staat hoog aangeschreven in Engeland. Afgelopen week ben ik een kijkje wezen nemen en alles ziet er veelbelovend uit. Het is een trainingscomplex met Engelse stijl, maar waar alle luxe aanwezig is. De velden zijn top, beter kan niet.'

Bresser, die ook aanbiedingen had vanuit Rusland en Canada, zal als een rode draad door de club gaan fungeren. 'Aangezien het eerste elftal van Fulham vaak twee duels per week speelt, zal ik over de hele linie ingezet worden. Dat is ook hetgeen ik het liefste doe. Op het veld staan om spelers beter te maken, zowel in de jeugd als bij de eerste selectie.'

Het is niet de eerste keer dat Jol een landgenoot de techniektraining laat verzorgen. In het verleden begeleidde Ricardo Moniz, momenteel hoofdtrainer van Red Bull Salzburg, de Hagenaar bij Tottenham Hotspur en HSV.

Behalve Jol en Bresser, zijn ook de Nederlandse assistent-trainers Cock Jol en Michael Lindeman, en keeperstrainer Hans Segers werkzaam bij Fulham.

Bron: vi.nl (Freek Jansen)