Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Voorwoord Kerstnummer D'ran!: 'Altijd en Overal’

Voorwoord Kerstnummer D'ran!: 'Altijd en Overal’

Het winterse weer houdt ons in de ban. Het is slechts van korte duur volgens de weerkundigen maar toch hebben we er last van. Vrijdagavond werden we tegen Almere City FC het slachtoffer van ‘toevalsvoetbal’ op het besneeuwde kunstgras. Waarom het toeval wil dat wij verliezen is me dan niet duidelijk. Almere moet toch ook last van het toeval op hetzelfde besneeuwde kunstgras hebben. Ik heb het idee dat we misschien iets te makkelijk aan de wedstrijd tegen de lager geklasseerde ploegen beginnen. Op zich is er nog geen man overboord. De doelstelling om bij de eerste vijf te eindigen is zeker haalbaar. Op dit moment staan we ook keurig bij de eerste vijf.

Maar als ik de stand bekijk dan zie ik ook dat tot de nummer tien het allemaal dicht bij elkaar staat. Kijken we naar boven dan zien we Fortuna zeven punten boven ons staan. Naar mijn idee hadden wij meer punten moeten hebben. Tegen clubs die hoger staan doen we het goed maar tegen de teams die lager spelen juist niet. We hebben tegen clubs als Volendam, Helmond, Waalwijk, Eagles en Dordrecht slecht vijf punten gehaald van de vijftien! Ik vind dat best bedenkelijk. Die zeven punten verschil met Fortuna waren helemaal niet nodig geweest. Onze verdediging is heel aardig bezig. Met slechts vijftien tegen doelpunten hebben we de minst gepasseerde verdediging. Maar daarentegen scoren we ten opzichte van de koplopers te weinig.

Dat kan zijn door dat we zijn gestart met het verdedigende concept en pas later meer op de aanval zijn gaan spelen. Toch geloof ik dat we met Van Mieghem, Ars en Van den Hurk prima spitsen hebben. We doen het best aardig maar ik denk dat we nog beter kunnen. Als je deze D’RAN! leest onder je kerstboom dan weet je waar we staan na de eerste competitiehelft. Ik denk dat het niet veel zal afwijken van de stand waar we nu staan, maar aan de andere kant; de bal is rond en Telstar uit is best een lastige.

In de tweede seizoenshelft verwacht ik wel wat meer ‘power’ van ons op het veld. In verschillende wedstrijden hebben we dat wel gezien maar dat moet er gewoon elke wedstrijd zijn. Eigenlijk net als BT03 dat doet. Iedere wedstrijd volop met twee benen, armen en alles wat ze hebben er in knallen. Letterlijk en figuurlijk, uit en thuis, weer of geen weer. ‘Altijd en Overal’. De BT03 is het voorbeeld voor het team. Aan het begin van het seizoen zou het team een heidag met deze supporters moeten hebben. Zo’n dag zou een inspiratie dag moeten zijn waar spelers horen, zien en beleven wat het betekent om bij De Graafschap te spelen. Als je weet hoeveel tijd, energie en geld de BT03 in de club steekt dan zou je als speler nooit meer je man laten lopen, een kans missen of de kop laten hangen. Voor dat je nu denkt dat ik vind dat we geen goed team hebben wil ik afsluiten met: we hebben een goed team, maar we kunnen beter en we worden kampioen!

Fijne feestdagen en droom vast van een heel mooie tweede seizoenshelft. Veel voorspoed in 2018.

Met superboeren groet,

Hans Boesberg
Voorzitter SV Superboeren

Reageren mag: hansboesberg@superboeren.nl

Lid worden
Online aanmelden als lid

Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)