Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Voorwoord D'ran! nr. 3: Een aandeel in de club

Voorwoord D'ran! nr. 3: Een aandeel in de club

Ooit heeft de SV Superboeren zich ingespannen om honderdduizend euro op te halen bij de supporters voor het aandelenplan dat de club schuldenvrij zou maken. Met de verkoop van dertig aandelen kon het negatieve saldo worden weggewerkt.

De SV Superboeren had zich ten doel gesteld om ook een aandeel te kopen namens en met de supporters van De Graafschap. We waren van mening dat we met het aandeel ook een stem zouden verwerven die gehoord zou worden. We zouden aan tafel zitten bij de ‘grote jongens’ en op de hoogte zijn van het echte reilen en zeilen van de club. De meer nobele gedachte achter het plan was dat we vonden en vinden dat supporters ook hun steentje aan de club moeten bijdragen.

We hebben het niet van de grond gekregen. Uiteindelijk zijn we blijven steken op vijftienduizend euro. We hebben toen de stekker uit het plan getrokken en het geld terug gestort aan de supporters die het plan gesteund hadden met een gift.

Hoe anders gaat het nu. Wederom is de SV Superboeren op zoek naar geld van supporters. Al een paar jaar zijn we bezig met plannen om de supporterskantine op te knappen. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een serieus plan, met bouwtekeningen, vergunningen en een begroting. We zijn op 4 november gestart met het project #Allesvoordekantine. Met verschillende acties staat de teller binnen vier maanden op € 100.000,-! Een geweldige prestatie van alle supporters die het project steunen.

We zijn nu in fase beland waarop we moeten besluiten in overleg met de club of we gaan bouwen over twee maanden of niet. Eind februari hebben we met de RVC en de directie gesproken over onze begroting en hoe we die denken te realiseren. Iedereen is erg positief over het plan en iedereen wil ook dat het gaat lukken. Maar risico’s moeten op voorhand uitgesloten zijn. We moeten voor alle kosten dekking vinden. In het gesprek werden helaas, maar terecht een paar gaten in onze begroting geschoten. Met huiswerk zijn we vertrokken. Eind maart zitten we opnieuw met de RVC en directie. Dan zal een besluit genomen moeten worden.

Wij hebben er vertrouwen in dat de supporterskantine er komt. De eerste doelstelling om in maart honderdduizend euro bij elkaar te hebben is gehaald. Daar kunnen alle supporters die bijgedragen hebben trots op zijn. Zo laten we zien dat we wel zeker een steentje bij willen dragen aan onze club. Het is prachtig om te zien hoe er steeds weer nieuwe ideeën aangedragen worden om geld mee op te kunnen halen. Er liggen heel mooie plannen klaar voor de ’tweede helft’: theater, Vijverbergloop, fan artikelen o.a. gesigneerde shirt en de oefenwedstrijd met feestelijke opening. Voor de wedstrijd heeft trainer Henk de Jong zijn hulp toegezegd voor een mooie tegenstander op de Vijverberg. Eigenlijk mag en kan het niet meer misgaan. Met het realiseren van de kantine hebben we als supporters straks toch een aandeel in de club.

Omdat ik er vertrouwen in heb roep ik alvast vrijwilligers op om straks mee te komen helpen met de bouw. Informatie over aanmelden en werkzaamheden zijn binnenkort te vinden op Superboeren.nl en Allesvoordekantine.nl.

Met hartelijke groet,

Hans Boesberg
Voorzitter SV Superboeren
Reageren: hansboesberg@superboeren.nl

Ook ons D'ran! Magazine ontvangen?

Lid worden of abonneren op D'ran! Magazine
Online aanmelden als lid Online abonneren op D'ran! Magazine  

Ja, ik word lid van SV Superboeren

 

Ja, ik wil me abonneren op het D'ran! Magazine  

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 12 april. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Telstar.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X