Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Robin Pröpper maakt debuut in Oranje onder 19

Robin Pröpper maakt debuut in Oranje onder 19

Zijn broer Davy is al een gevestigde naam in de voetballerij. Hijzelf staat op het punt van doorbreken bij De Graafschap. Onlangs maakte de 18-jarige centrale verdediger zelfs zijn debuut als jeugdinternational. Zijn naam? Robin Pröpper.

Donderdag 6 oktober is een dag die Pröpper niet snel zal vergeten. De Arnhemmer trok voor het eerst een Oranjeshirt aan, in de oefeninterland van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar tegen België. De 3-0 overwinning maakte het feest compleet.

,,Wat een ervaring en wat een hoog niveau. Geweldig om mee te maken”, zegt hij tegen OnsOranje.nl. Pröpper is een beetje een laatbloeier, zo zegt hij. In de zomer van 2009 stapte hij over van Vitesse naar De Graafschap. In Arnhem waren ze niet voldoende overtuigd van zijn kwaliteiten. ,,Ze vonden me niet goed genoeg en dus moest ik weg. Of ik nu een lange neus trek richting Vitesse? Nee, niet echt. Al vond ik het wel mooi toen wij afgelopen seizoen met 4-1 van Vitesse A1 wonnen. Dat gaf een bevredigend gevoel.”

Enorm ontwikkeld

Momenteel is Pröpper op zijn plek in Doetinchem. ,,De overgang naar De Graafschap heeft me heel goed gedaan. Ik heb me enorm ontwikkeld, met als beloning dat ik afgelopen zomer drie weken mee mocht trainen met het eerste team. Dat smaakte naar meer. En recent die uitverkiezing voor Oranje onder 19. Een fantastische ervaring. Eigenlijk een beetje een jongensdroom.” Ooit hoopt Pröpper in één team te spelen met broer Davy. Liefst op profniveau, maar als dat niet lukt, dan heeft Robin nog een troef achter de hand. ,,Dan gaan we lekker in Arnhem-Noord voetballen, bij onze amateurclub VDZ. Als we veertig jaar zijn ofzo. Broertje Mike speelt er nog, dus misschien spelen we dan met z’n drieën samen. Dat zou wat zijn, zeg.”
Door: Martijn Visscher . Bron: KNVB

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X