Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Een memorabel clubjaar loopt ten einde

Een memorabel clubjaar loopt ten einde

Het jaar zit er weer bijna op. Een memorabel jaar, dat mag best gezegd worden. Alles is er al over gezegd en geschreven. De wedergeboorte van de boerenbruiloft, Ajax van het kampioenschap afgehouden, gedegradeerd na twee bizarre wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, de soap rondom de KNVB en FC Twente, de uiterst slechte eerste seizoenshelft in de Jupiler League, Jan Vreman die het seizoen niet mocht uitzitten als hoofdtrainer en de aanstelling van culttrainer Henk de Jong als zijn opvolger. Een dergelijk seizoen wordt bestempeld als onvergetelijk.

De hele opsomming aan gebeurtenissen van het afgelopen jaar had geen invloed op het enthousiasme van de supporters. Integendeel. De uitvakken in de tweede seizoenshelft in de eredivisie zijn nog nooit zo vol geweest met blauw-witte Superboeren. Er leek een heuse uitcultuur te ontstaan. Dat was ondenkbaar in het verleden. De supporters bleken onvermurwbaar. Ook in de Jupiler League. In grote getalen kwamen ze weer naar De Vijverberg, ondanks de slechte sportieve resultaten. Zij bleven achter de club staan, zij wilden niets weten van een exit gesprek met Jan Vreman, zij bleven de selectie steunen. Ja, zij bleven Superboer in hart en nieren. Wat mooi is dat toch om te merken in alle geledingen van de club, maar vooral bij de supporters.

En dan is er natuurlijk het Spinnekopplein. Het mooiste plein waar veel over gepraat wordt. Er zijn supporters die door de mindere sportieve resultaten met een knipoog aangeven dat zij niet meer naar het voetbal gaan, maar naar het Spinnekopplein. Het plein achter de Spinnekop is uitgegroeid tot een soort levend sociaal platform. Lief en leed wordt daar gedeeld onder het genot van een biertje of wat anders. Het plein is bij veel mensen dan ook niet meer weg te denken wanneer zij een avond voetbal gaan beleven op De Vijverberg..

Waar we rond deze tijd altijd weer terug kijken op wat geweest is, daar kijken we uiteraard ook vol verwachting vooruit naar 2017. De derde periode is goed ingezet met een 4-1 overwinning tegen FC Almere tijdens de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De nieuwe trainer Henk de Jong was getuige van dit slotakkoord en heeft voor de wedstrijd kennis gemaakt met het Spinnekopplein en heel veel supporters. Een dergelijke sfeer en ambiance had hij nog nooit meegemaakt rondom een stadion. En dan te bedenken dat het nóg mooier wordt. Want de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe supporterskantine zijn in volle gang.

De laatste weken staan in het teken van het bijeen brengen van de nodige financiële middelen voor de bouw van de kantine. Ook het komend half jaar zal daar veel energie in gestoken worden. Er is een heus promotieteam in het leven geroepen dat samengesteld is uit dames die de club een warm hart toedragen. Hoe mooi is het om te merken dat er zoveel mensen bezig zijn om de broodnodige financiële middelen bijeen te harken om die kantine te realiseren? Ook dat is De Graafschap. Het SAMEN D’RAN gevoel is altijd blijven bestaan in dit jaar dat bol stond van ontwikkelingen, zowel negatieve, positieve als verrassende.

Dat 2017 een mooi jaar wordt voor iedereen die De Graafschap aanhangt, staat nu al vast, mede door de nieuwbouw van de supporterskantine. Volgend jaar dus met ons allen de schouders eronder om de club en het stadion nog mooier te maken dan al het geval is.  

SAMEN D’RAN, ook volgend jaar. Fijne feestdagen en een alvast een gelukkig, gezond en succesvol 2017 gewenst.

(foto gemaakt door Marcel van Crystal Dream)

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

TOP Oss

TOP Oss

Vrijdag 1 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)