Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Voorwoord D'ran! Magazine nummer 2: Beste Jan

Voorwoord D'ran! Magazine nummer 2: Beste Jan

Ik ben zo vrij geweest om jouw naam op google in te typen en zie hier wat een koppen jij haalt. En dan heb ik het alleen nog maar over je periode van 100 x op de bank tot Sinterklaas. Pak ‘m beet een periode van vier weken. Je was voer voor journalisten. Die weten alles ook als het er nog niet is. Iedere week hetzelfde verhaal over hoe jij balanceert op de rand van de afgrond die zij voor je hadden uitgetekend met hun vlijmscherpe potloden. Beste Jan in al dat sportieve geweld heb jij geen onvertogen woord laten horen, misschien had je wel eens flink van je af moeten bikkelen. Want wat jij hebt gepresteerd gaat geen enkele sportpaginavuller je nadoen. Zij komen niet verder dan teksten zonder inhoud.

Clubleiding De Graafschap blijft achter trainer Jan Vreman staan

Clubicoon Jan Vreman blijft voorlopig aan als coach van dramatisch ...

Analyse: Superboer Jan Vreman verdient tijd, vertrouwen en respect ...

Niemand kan in de toekomst kijken en soms sorteert een trainerswissel absoluut effect. Ook bij De Graafschap is dat wel eens gebleken.

Jan Vreman was erg blij met de 50 zege op Fortuna

De Graafschap zet trainer Jan Vreman uit zijn functie

De Graafschap heeft vandaag afscheid genomen van Jan Vreman als hoofdtrainer. De club heeft naar eigen zeggen met pijn in het hart ...

Clubleiding De Graafschap blijft achter trainer Jan Vreman staan

Jan Vreman haalt honderdste duel als trainer De Graafschap

De Graafschap neemt pas na maandag, als de Doetinchemse club de thuiswedstrijd tegen FC Volendam heeft gespeeld, een ...

Hoe lang houdt de clubleiding van De Graafschap nog vertrouwen in ...

Trainer Jan Vreman blijft echter strijdbaar en gelooft in verbetering.

Je scoorde meer koppen in die krappe vier weken dan in het geweldige seizoen 2015-2016 toen je de zaak wel aan de gang kreeg en hoe! Wat hebben we genoten van Jan, Jan & de kinderen. Hoe moet het nu verder zonder jou? De club wil je behouden, maar wil jij dat ook. Ik denk dat wij, de supporters, je ook willen behouden. Je bent niet weg te denken uit onze club, uit jouw club. Je bent de verpersoonlijking van ‘Wi-j komt altied weer terug!’ Je bent de Vreman supporterskantine en de Vreman Cup van de SV Superboeren.

Je vertelde dat je niet onder een steen leeft en het dus wel aan zag komen. Dat hadden we als supporters ook. Er was volop discussie over hoe verder, met Jan of zonder Jan. Maar de twijfel regeerde. Jan, jij had ons toch weer de club en het D’ran voetbal terug gebracht. Jij had een trieste Vijverberg weer tot leven gewekt. Jij had de ‘Boerenbruiloft’ terug gebracht. Je had de club weer een ziel gegeven.

In het boek ‘Clubiconen’ zeg je wat wij supporters zo waarderen van je ‘We spelen het voetbal wat de fans graag willen zien. Voetballen met lef, druk vooruit en het afjagen van de tegenstander. Het publiek vermaken met herkenbaar voetbal is het belangrijkst’

Je hebt het niet alleen gezegd Jan, maar ook waar gemaakt. Vraag dat maar aan Sjaakie!

In ons D’RAN!Magazine vond ik een mooi stukje geschreven door Eddy Buiting nog geheel in de roes van de promotie.

Even Vreman onderspetteren

Doordrenkt met promotie-euforie, klamp ik Jan Vreman aan in een te drukke kroeg. De zoveelste supporter die met zijn bieradem de nuchterste trainer van Nederland met speeksel besprenkelt. In zijn ene hand een dood biertje. Ik buk naar zijn oor. “Zeg Jan. Weet je wat ik zo gaaf vind: als ik komend jaar op het fietsje stap, dan weet ik dat ik ook voldaan naar huis kan gaan, wanneer we niét gewonnen hebben. Sterker nog: ik hunker stiekem zelfs naar een ouderwets pak slaag. Dat die volgevreten gearriveerde vedettes wel met 1-6 winnen op die volle Vijverberg, maar niet nadat ze met 1-0 hebben achtergestaan, en in het eerste half uur allemaal een hap gras hebben gevretten. En dat dan een moegestreden elftal met bemodderde ledenmaten en doorlopen ogen langs de tribunes schuifelt om een welverdiend applaus in ontvangst te nemen. Want wij kunnen zó mooi verliezen. Daar zijn we echt goed in.

Jan bedankt, we zien elkaar.

Een groet met ontzettend veel respect.

Hans Boesberg
Voorzitter SV Superboeren De Graafschap
Reageren: hansboesberg@superboeren.nl

Volgende wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X