Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Boy Waterman tekent voor twee jaar in Aachen

Boy Waterman tekent voor twee jaar in Aachen

Boy Waterman zet zijn loopbaan voort in Duitsland. De doelman tekende maandag een tweejarig contract bij Alemannia Aachen, meldt de Duitse club op de officiële website. 
 
Waterman, die transfervrij was nadat zijn contract bij AZ in juni afliep, kwam afgelopen seizoen uit voor De Graafschap. De Superboeren hoopten Waterman te behouden, maar de doelman kiest voor een avontuur in het buitenland. De voormalig doelman van sc Heerenveen, die eerder op huurbasis uitkwam voor ADO Den Haag, tekende voor twee seizoenen bij de 2. Bundesliga-club.

"Boy was enkele jaren terug hét talent onder de Nederlandse keepers. Hij heeft de laatste seizoenen constant en goed gespeeld. Voor ons was belangrijk dat we bij het aantrekken van een nieuwe doelman, een keeper vonden die ritme heeft en niet lange tijd op de bank heeft gezeten", zegt sportief directeur Erik Meijer.

"Alemannia is een ambitieuze, gemotiveerde club. Dat was voor mij het belangrijkste", zegt Waterman, die in Duitsland rugnummer twaalf krijgt, op de officiële website van zijn nieuwe club. "Ik ga er van uit dat we een goed seizoen gaan spelen." In Aachen komt hij een bekende tegen. Ook Bas Sibum speelt volgend seizoen bij de Duitse club.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X